Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Marc Gené rijdt voor Ralf Schumacher in Frankrijk

Williams-BMW's testcoureur Marc Gené valt tijdens de Grand Prix van Frankrijk in voor Ralf Schumacher. Dat maakte het team vandaag (woensdag 30 juni 2004) bekend. Schumacher heeft aan zijn crash in Indianapolis zwaardere blessures overgehouden dan gedacht. De Duitser heeft namelijk scheurtjes in twee ruggenwervels en is acht tot twaalf weken uit de running. Het nieuws deed een geruchtenstroom opwellen dat Mark Webber mogelijk vervroegd van Jaguar naar Williams verhuist en dat we Schumacher dit jaar niet meer terugzien. 

Tekst: Christiaan W. Lustig:

Testcoureur Gené valt in voor SchumacherTijdens de Grand Prix van Frankrijk
Komende zondag, zal Marc Gené de plaats innemen van Ralf Schumacher. Dat heeft het BMW WilliamsF1 Team vandaag bekendgemaakt. Schumacher crashte zwaar tijdens de Grote Prijs van de VS. "Het is jammer dat kansen voor mij zich slechts voordoen als één van mijn collega's een probleem heeft," zei Gené, "maar het is mijn werk om het beste van zulke omstandigheden te maken en te zorgen dat het team niet te lijden heeft van de afwezigheid van Ralf." Vorig jaar viel Gené ook al in voor Schumacher tijdens de Italiaanse Grand Prix.  

Schumacher heeft zwaardere blessures dan gedacht
Nader onderzoek wees vandaag uit dat Ralf Schumacher zwaardere blessures aan zijn ongeval heeft overgehouden dan in eerste instantie gedacht. De Duitser heeft namelijk scheurtjes in twee van zijn ruggenwervels opgelopen. Daardoor kan hij acht tot twaalf weken niet rijden. Williams-BMW zei niet te weten wanneer Schumacher weer fit is. "Ik wens Ralf alle goeds voor een volledig herstel en ik hoop om hem voor het eind van het seizoen weer te zien racen," zei directeur Frank Williams. "In de tussentijd hebben wij gelukkig een coureur van het kaliber van Marc om zijn plaats in te nemen."  

Webber mogelijk vervroegd naar Williams
De kans bestaat dat Ralf Schumacher pas bij de eerste Chinese Grand Prix, op 26 september, weer van de partij is. De vraag is of Williams hem dan nog wil hebben gezien het publiek geheim dat de Duitser volgend jaar naar Toyota verkast. Mark Webber, de gedoodverfde opvolger van Schumacher, kan tegen die tijd goed zijn ingewerkt bij Williams. Het lijkt dan ook logisch dat Williams bij Jaguar heeft aangeklopt om te zien of Webber uit zijn contract geweekt kan worden. Williams reageerde koeltjes op de geruchtenstroom: "Toekomstige beslissingen over het aanstellen van coureurs zullen op een later moment worden genomen." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet