Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Net geen podium Eurotech Racing in 24 uren van Zolder

De gehoopte podiumplaats bleef uit, maar Eurotech Racing heeft wel laten zien dat een ereplaats in de 24 uren van Zolder tot de mogelijkheden behoort. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout), Cor Euser (Herpen), Danny van Dongen (Zandvoort) en Wim Noorman (Horst) kwamen als vierde in hun klasse (veertiende algemeen) over de finish. Pech gedurende de nachtelijke uren kostte het team een ereplaats. Teameigenaar Wim Noorman: “Een topklassering zat erin. En wat erin zit, komt er zeker een keer uit.”

 eurotech_24uren

Eurotech Racing nam met een ijzersterke rijdersbezetting deel aan de 24 uren van Zolder. Jeroen Bleekemolen en Cor Euser versterkten het team, dat verder bestond uit de vaste bemanning Danny van Dongen en Wim Noorman.
Tijdens de kwalificatiesessies stelde het team de tiende startpositie veilig. “We weten dat we het qua motorvermogen, en dus qua snelheid, af moeten leggen tegen de snelste teams”, reageerde teameigenaar Wim Noorman. “In de race verwachten we beter te scoren door een combinatie van betrouwbaarheid en constante rondetijden.”
In de beginfase van de race werkte Eurotech Racing zich snel naar voren. Na zeven uur lag de zwart-gele Marcos Mantis op de zesde plaats algemeen (vijfde in de klasse GTA). Helaas kreeg het team in de nacht technische tegenslag te verduren, waardoor de Marcos terugviel. De crew moest de startmotor vervangen en kreeg twee keer te kampen met een vastgelopen spanrol van de motor.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet