Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Zege voor Audi Sport Japan Team in Le Mans




Ook de andere Nederlander, Peter Kox, had veel pech met zijn team Prodrive Racing in de GTS-klasse. 's Nachts kwam er een stukje rubber in de luchtuitlaat van de Ferrari 550 Maranello terecht, later blokkeerde het linker voorwiel en alsof dat nog niet genoeg was spinde Thomas Enge ook nog van de baan. Door deze problemen kon Kox zijn overwinning van vorig jaar niet herhalen en moesten hij en zijn team genoegen nemen met een vierde plaats in de GTS-klasse. De tweede auto van Prodrive Racing haalde nog de derde podiumplaats, achter de twee Corvette's die in de 24 uren dus aan het langste eind trokken. Het was de nummer 64 van Corvette Racing met rijders Gavin, Beretta en Magnussen die wonnen in Frankrijk.

  

De Nederlandse rijders van Barron Connor Racing in de GTS-klasse ging het een stuk slechter af. Beide Ferrari's 575 Maranello zouden wegens technische problemen de finish niet halen. Bij de auto van John Bosch brak er zelfs nog een brand uit, toen zijn remklauw vastliep en oververhit raakte.

In de GT-klasse zou ook Nederlander Peter van Merkensteijn met zijn team Seikel Motorsport de Porsche 911 niet over de eindstreep kunnen brengen. De overwinning in deze klasse ging naar Dale White White Lightning Racing met de rijders Maassen, Bergmeister en Long. In deze klasse vinden we dan ook nog de laatste Nederlander, Hans Hugenholtz, die met zijn team Cirtek Motorsport als twinitigste overall over de finish kwam. In de LM P2-klasse ging de overwinning naar Intersport Racing met de rijders Binnie, Field en Sutherland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet