Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ralf Schumacher pakt pole in Canada

Ralf Schumacher was al de snelste in de pre-kwalificatie en hij wist dat in de echte kwalificatie te herhalen. De Duitser was na een spannende kwalificatie nipt sneller dan Jenson Button. Renault-coureur Jarno Trulli start morgen vanaf de derde stek. Michael Schumacher werd verwezen naar plaats zes.

Tekst: www.raceplanet.net 

Minardi-coureur Gianmaria Bruni moet als eerste een ronde rijden, omdat hij niet in staat was een tijd neer te zetten in de eerste sessie. Ook nu rijdt hij niet; hij duikt meteen de pit in. Teamgenoot Zsolt Baumgartner is dan de volgende man op de baan. De Hongaar rijdt voor zijn doen een sterke ronde, bijna een seconde sneller dan in de eerste kwalificatie. Timo Glock, die dit weekend Giorgio Pantano vervangt, verslaat Baumgartner echter met een groot verschil. Hij is in alle sectoren de snelste man tot op dat moment . De daaropvolgende coureur is echter wél sneller; Nick Heidfeld snoept een seconde af van Glocks tijd. De laatste coureur van het eerste groepje is de Oostenrijker Christian Klien. Ook hij is in alle sectoren sneller dan zijn voorganger en pakt zeven tienden op Heidfeld.

De baan wordt steeds warmer, wat in het voordeel van de nog komende mannen is. Na een korte pauze is het Mark Webber die de baan opdraait. Hij blokkeert echter dikwijls zijn banden, wat resulteert in zes tienden achterstand op teamgenoot Klien. Vervolgens rijdt Felipe Massa geen kwalificatieronde: hij heeft een lekke achterband en start morgen achteraan de grid. De volgende coureur is dus Toyota-man Olivier Panis. De Fransman rijdt echter niet zo'n sterke ronde en verliest drie tienden op Klien. Ook teamgenoot Cristiano da Matta weet de jonge Oostenrijker niet te verslaan, maar is wel de snelste coureur in sector drie.
Dan is het al de beurt aan de eerste Ferrari-coureur. Het is Rubens Barrichello die in zijn F2004 doet wat er van hem verwacht wordt: de snelste tijd rijden. Hij pakt met de snelste tussentijd in sector één en drie een seconde op Klien.

Na wederom een korte onderbreking is het Giancarlo Fisichella die met een licht gewijzigd aerodynamisch pakket het asfalt van Circuit Gilles Villeneuve betreedt. Hij rijdt een ronde die qua positie goed is: plaats drie is op dat moment zijn deel. Het is echter zorgwekkend voor de Italiaan dat hij een seconde moet toegeven op Rubens Barrichello.  Dan de man van de kapotte motoren. We hebben het uiteraard over Kimi Räikkönen. Hij rijdt een geweldige tweede sector, maar verliest in de andere twee delen van de baan teveel tijd. Toch mag de jonge Fin tevreden zijn over het feit dat hij slechts 0.033 seconden langzamer is dan de Ferrari van Barrichello.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet