Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Timo Glock stapt in voor Giorgio Pantano bij Jordan

Morgen debuteert Timo Glock voor Jordan-Ford. De Duitser valt in voor Giorgio Pantano. Dat heeft het team vandaag (zaterdag 12 juni 2004) laten weten. Reden is een meningsverschil tussen Pantano's vader en management. Glock is de vijfde Duitse coureur voor Jordan. Bovendien reden alle Duitsers die sinds 1990 in Formule 1 uitkwamen ooit voor het Ierse team. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Glock debuteert dankzij meningsverschil Pantano
Een nieuw gezicht op de startopstelling van de Grand Prix van Canada, morgen! Timo Glock valt bij Jordan-Ford in voor Giorgio Pantano. Dat heeft het team vandaag bevestigd: "Timo rijdt de rest van het weekend." De Duitser is sinds dit seizoen de vaste test- en reservecoureur van Jordan. Volgens verschillende berichten is er een meningsverschil tussen zijn vader en het management van Pantano. Daardoor is een betaling voor dit weekend niet gedaan en mag de Italiaan niet rijden.  

Glock vijfde Duitse coureur voor Jordan
Net als de andere Grand Prix' van dit seizoen, reed Glock al in de twee vrijdagtrainingen. Nu mag hij dus ook op zaterdag en zondag achter het stuur kruipen. "Ik ben erg opgewonden en een beetje nerveus, nu ik aan deze Grote Prijs zal deelnemen," zei Glock. "Het is mijn eerste keer op dit circuit en ik heb gisteren de meeste tijd besteed aan het leren van het circuit. Ik zal mij zoals altijd volledig inzetten en ik hoop dat ik goeie job kan doen voor het team." Saillant detail: elke Duitse coureur die sinds 1990 in Formule 1 uitkwam, reed ooit voor Jordan. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet