Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3 Euroseries: Lewis Hamilton kampioen, podium voor Van der Garde



Dat gold niet voor Sebastian Vettel. De getalenteerde jonge Duitser kon gisteren profiteren van de touche tussen de ASM-rijders, vandaag zag hij ook Sutil en daarna Di Grassi voor hem wegvallen. Maar de snelheid zat er goed in bij Vettel, wat hij eerst toonde door via een mooie inhaalactie vooraan bij de Tarzanbocht Giedo van der Garde buitenom in te halen. En doordat Hamilton kampte met een kapotte schokdemper, kon Vettel aardig in de buurt van de leider komen. “Ik ben heel blij,” straalde Vettel na afloop. “De tweede helft van dit seizoen gaat veel beter dan de eerste. Ik had een goede start, maar Giedo was nog beter. Ik wist dat het hier moeilijk inhalen is, maar ik zat erg dicht achter hem en kon hem op een gegeven moment passeren.” Rond zes uur 's middags werd echter bekendgemaakt dat Vettel gediskwalificeerd is, een bittere teleurstelling voor de jonge Duitser.

 vd_garde_r2

Bij Giedo van der Garde was de blijdschap niet minder. Na een moeilijk seizoen mocht hij eindelijk het podium beklimmen en dat nog wel in eigen land. Van der Garde was terecht erg blij. “Geweldig. Het hele jaar vechten we al om op het podium te komen, nu is het gelukt.” Is Van der Garde opgelucht? “Het zat dit jaar niet altijd mee en sommige coureurs verliezen dan wat zelfvertrouwen. Maar ik kwam hier mijn oude teambaas van het karten tegen, en die zei dat ik nog steeds dezelfde coureur was als toen ik nog kartte. Van pech leer je ook natuurlijk.” Ook Van der Garde keek op van het bericht over de diskwalificatie van Vettel, maar uiteraard was de Nederlander opgetogen.

 spandoek

Bij ASM F3 hing de vlag uit. Lewis Hamilton deed wat hij moest doen: kampioen worden. Ondanks de mechanische problemen die had, kon hij naar de zwart/wit geblokte vlag rijden en verdiend de champagne douche in ontvangst nemen. Hamilton: “Het gevoel is moeilijk te omschrijven. Ik wist pas in de laatste bocht dat het kampioenschap binnen was. Ik was dan ook erg verrast, maar het is zeker verdiend na al het werk dat het team verricht heeft.” Het was zeker niet de makkelijkste race van de coureur. De mechanische problemen weerhielden hem ervan om zorgeloos een flinke voorsprong uit te bouwen en zo af en toe kwam hij glibberend de bochten uit. “Ik probeerde hobbels te vermijden en hield ik mijn ‘fingers crossed’, omdat ik wist dat Vettel snel was,” aldus Hamilton, voor wie het alsnog eind goed al was was.

Uitslag race 2 Formule 3 Euroseries:
1. Lewis Hamilton 19 ronden in 30:08.794
2. Giedo van der Garde op 12. 687
3. Guillaume Moreau op 13.291
4. Paul di Resta op 13.581
5. Frank Perera op 17.356
6. Greg Franchi op 18.253
7. Atila Abreu op 19.880

 hamilton_kampioen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet