Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar 24 uren van Zolder na 15 uur: Nederlanders in de voorhoede

Het gaat over het algemeen redelijk tot goed met onze landgenoten in de Euphony 24 uren van Zolder. Jos Menten en David Hart bevinden zich in de voorhoede. .


 N1

Na vijftien uur ligt Jos Menten met de PSI Motorsport Porsche 996 GT3 RSR op de tweede plek. Jos deelt zijn auto met zijn Frederic Bouvy en David Loix (B).
Op kop ligt de andere PSI Motorsport Porsche (GT2 R) met Markus Palttala (SF), Leo van Sande, Kurt Mollekens en Vincent Radermecker (B).
Na de nodige problemen in de nacht is de Corvette C5-R van David Hart, Marc Goossens, Guy Verheyen en Jan Heylen op de weg terug. De auto ligt nu alweer derde.

Ultieme Ultima

Jan de Wit bestuurt een Ultima GTR voor Belgium Racing. Hij rijdt met drie Belgische teamgenoten. “Ik werd vorig weekeinde gebeld of ik wilde rijden. Woensdag zat ik voor de eerste keer in de auto”, vertelde hij. De Wit ligt nu zevende algemeen (derde in GTB).
Jean-Pierre Verhoeven rijdt op de elfde plaats algemeen (vijfde in GTB) met de Speedlover Porsche 996 Cup. Hij deelt de auto met Stephanie Boden en Bertrand Baguette.
Peter van Hoepen (in het Winter Endurance Kampioenschap uitkomend voor Team Bleekemolen met een Porsche GT3 Cup) ligt samen met Pim van Riet, Henk Kruidenier en Tom Langeberg op de zestiende plaats met hun Porsche 996 Cup.

Problemen

 N2

Eurotech Racing deed het in de eerste uren uitstekend. De Marcos Mantis, met achter het stuur Danny van Dongen, Jeroen Bleekemolen, Cor Euser en Wim Noorman, lag na zeven uur racen op een mooie zesde plek algemeen. In de nacht kampte het team met de nodige problemen. “We hebben twee keer een poelie vervangen en een keer de startmotor”, aldus Danny van Dongen. De Marcos is nu weer op de weg naar voren en ligt op de twintigste plaats (zesde in GTA).
Na grote problemen in de beginfase (na een uur racen bedroeg de achterstand op de kop al zeventien ronden!) gaat het nu goed met de Kuismanen Chrysler Viper. De auto, onder meer bestuurd door Duncan Huisman, ligt alweer op de achtste plek algemeen.
De race is nog lang, dus een ereplaats is zeker nog mogelijk.

Tekst: Roy van der Laan, Fotografie: Tim Böhme

 N3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet