Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM geeft demo in hartje Berlijn

 



De organisatoren van de DTM doen er werkelijk alles aan om de klasse onder de aandacht te brengen bij het publiek. Na een seizoensopening in Hamburg die door tienduizenden bezocht werd en de aankondiging dat de DTM afreist naar Shanghai, gaat er nu het volgende gebeuren: op 29 mei knallen een aantal DTM-rijders met hun bolides door het centrum van Berlijn.

Tekst: Ralf Dennissen

Voor de gelegenheid wordt de 'Straat van de zeventiende juni' omgetoverd in een autosportarena. Op een 700 meter lang parcours zullen de rijders demonstraties geven en ook weer de bekende taxiritten uitvoeren. Dit alles om het publiek warm te maken voor de race op de Lausitzring van zes juni. Heinz-Harald Frentzen (Opel), Emanuele Pirro (Audi) en lokale held Stefan Mücke (Mercedes-Benz) zullen handtekeningen uitdelen en interviews geven.

De demonstratie duurt van tien uur 's ochtends tot drie uur 's middags. Bezoekers kunnen meedoen aan allerlei prijsvragen, die onder andere ook een rit in een DTM-auto kunnen opleveren.

Later op de dag zullen Frentzen. Pirro en Mücke overigens ook nog een rondje rijden door het Olympisch stadion van Berlijn, waar die avond de strijd om de Duitse voetbalbeker plaatsvindt. Onder politiebegeleiding rijden ze vanaf het demonstratieparcours naar het stadion om ook daar weer handtekeningen uit te delen. Om exact één minuut voor zeven rijden ze dan een ereronde voor de voetbalsupporters.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet