Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT: Twee Maserati’s voeren het veld aan

Voor de zevende ronde van het FIA-GT kampioenschap, dat dit weekend op het Circuit in het Duitse Oschersleben wordt verreden, staan de beide Vitaphone Maserati’s op de eerste startrij.

Tekst: Jakob Dekker

De equipe Bartels/Scheider, rijdend in de bolide met het startnummer 9, was teamgenoten Fabio Babini/Thomas Biagi net iets te snel af. Om precies te zijn bedroeg het verschil op de finishlijn precies 0.081 sec. De derde plaats in voor de equipe met Mike Hezemans, Anthony Kumpen en Bert Longin. Zij waren met hun Corvette C5R slechts 0.132 sec. langzamer. De volgende Nederlanders komen we tegen op startplaats nummer vijf waar de Maserati M C 12 GT1 met Peter/Zwaan en Zani staat. Voor de mannen die aan de leiding gaan in de tussenstand van het kampioenschap, Wendlinger en Bertolini, zat er niet meer in dan een achtste startplek voor de race.

Peter Kox, dit keer samen met teamgenoot Simon uitkomend in een Lamborghini Murcielago R-GT staat elfde. Beste equipe in de GT2 was Collard/Sugden, zij pakten met de 75 kilogram lichtere Porsche 996 GT3 RSR op een 14e plaats. Net voor Marc Lieb en Mike Rockefeller eveneens met een Porsche.

De race zal gaan over drie uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet