Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: zeven uit acht voor Jeroen Bleekemolen. Pastorelli wint BRL Light (lang)

Jeroen Bleekemolen heeft de beide races van de ELF BRL-V6 op TT Circuit Assen gewonnen. Dat betekent dat hij zeven van de acht tot nu toe verreden wedstrijden op zijn naam heeft geschreven. Hij vertrok acht keer van pole position. De kwalificering ‘een klasse apart’ is wel op zijn plaats.
In de klasse ELF BRL Light is er meer strijd om de zeges. De pas 18-jarige Francesco Pastorelli, opgenomen in het ELF BRL Light talentenprogramma, won zijn eerste races.


Tekst: Roy van der Laan
fotografie: Tim Böhme


 Allard Jeroen

Na races op Circuit Park Zandvoort, de Nürburgring en Zolder trok de ELF BRL voor de vierde ronde van het kampioenschap naar TT Circuit Assen.

 Jeroen Training

Jeroen Bleekemolen was de snelste tijdens de kwalificatie. Zijn marge ten opzichte van tweede man Donald Molenaar bedroeg maar 0,07 seconde. “Tijdens de vrije trainingen reed ik op oude banden snellere tijden”, aldus Bleekemolen, die ondanks zijn pole niet 100% tevreden was. Sandor van Es stelde de derde startplaats veilig, voor Donny Crevels, Jacky van der Ende, Peter Gerhards en Jeroen Reijntjens. Het V6-veld omvatte 20 auto’s.

 Sandor Training

16 jaar

Tot de opmerkelijke deelnemers behoorden de pas 16-jarige Bert van der Zweerde, die de tweede auto van het team US Carworld als teamgenoot van Jeroen Bleekemolen bestuurde, en de initiatiefnemer van de klasse ELF BRL-V6 Harry Maessen.

 Bert v.d. Zweerde
Bert van de Zweerde debuteert op 16-jarige leeftijd in de heftige BRL-V6.

Harry Maessen ontfermde zich over de auto van Sebastiaan Visser, die in financiële zin moest afhaken. Hoogstwaarschijnlijk maakt Cor Euser met deze auto (de auto waarmee hij vorig jaar het hele seizoen reed) op de Nürburgring zijn rentree in de klasse.

 Maessen
Harry Maessen in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet