Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Jan Lammers en John Bosch ontvangen FIA Awards in Monte Carlo
Alle FIA wereldkampioenen bijeen in de Sporting Club van Monte Carlo: Jan Lammers (eerste rij, derde van rechts, tussen Kimi Raikkonen en wereldkampioen rally Petter Solberg) en John Bosch (tweede rij, derde van links, achter FIA president Max Mosley) kregen zaterdagavond net als onder andere Michael Schumacher (eerste rij, links) hun FIA Award.

De autocoureurs Jan Lammers en John Bosch zijn zaterdagavond in Monaco officieel gehuldigd door de Federation Internationale de l'Automobile. In gezelschap van ondermeer Michael Schumacher (Formule 1), ontvingen Lammers, Bosch en het Racing for Holland team de FIA Awards voor hun wereldtitels in het sportwagen kampioenschap, tijdens het 2003 World Motor Sport Champions gala in de Sporting Club van Monte Carlo.

Tekst: PR- Foto: Michel Bresser

Tijdens dit jaarlijkse gala eert de overkoepelende automobiel federatie al haar wereldkampioenen. In het bijzijn van alle kopstukken uit de internationale racerij, waaronder FIA president Max Mosley en Bernie Ecclestone, mocht het Nederlandse Racing for Holland team voor het tweede jaar op rij alle FIA Sportscar titels in ontvangst nemen, net als Jan Lammers. Voor diens teamgenoot John Bosch was het zijn eerste FIA kampioenschap, waarmee hij nu samen met Lammers de enige Nederlandse autocoureur is met een derelijke titel op zijn naam.

"Ik kijk dankbaar en trots terug op deze avond", aldus Jan Lammers, die dus als coureur één als teameigenaar een award kreeg. "Het is geweldig om met Racing for Holland opnieuw alle FIA titels in de wacht te slepen. Daarbij komt dat het een bijzondere avond was. Ik ben opgegroeid als pupil van Rob (Slotemaker), die enorm veel respect had voor Juan Manuel Fangio. Michael Schumacher heeft dit jaar Juan Manuel's onbreekbaar geachte record van vijf Formule 1 wereldtitels gebroken en het is prachtig om gehuldigd te worden op hetzelfde podium én op dezelfde avond waarop Michael zijn legendarische titel in ontvangst neemt. Daarbij komt dat ik het geweldig vind dat John hier zijn eerste FIA Award krijgt, vooral ook omdat juist hij zo'n ongekende passie voor Ferrari heeft."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet