Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Italiaan Bruni tekent contract bij Minardi voor 2004

Gianmaria Bruni heeft een contract getekend met Minardi om in 2004 voor hen ui te komen in Formule 1. Met de Italiaan heeft het team een "passende opvolger" gevonden voor haar oud-coureurs Fernando Alonso en Mark Webber, aldus Paul Stoddart. Bruni wil volgend jaar met Minardi vooruit komen zichzelf bewijzen. Ook Jos Verstappen is ook nog in beeld voor een stoeltje voor '04. Tekst:

Christiaan W. Lustig

Stoddart: "passende opvolger" Alonso en Webber
European Minardi Cosworth heeft gisteren (zaterdag) de eerste van hun twee coureurs voor 2004 bekendgemaakt. Gianmaria Bruni heeft een contract met het team getekend na een aantal indrukwekkende tests op de vrijdagen voor de Grands Prix. Ook afgelopen week testte de 22-jarige 'Gimmi' met succes in het Italiaanse Vallelunga. "We zijn ontzettende blij dat we hem voor 2004 als racecoureur hebben kunnen contracteren," zei Paul Stoddart. "We hebben hem gekozen, omdat hij achter het stuur van een raceauto een fantastische natuurlijke bekwaamheid heeft. Hij is een passende opvolger van vorige European Minardi-coureurs zoals Fernando Alonso, Mark Webber en Justin Wilson." 

Bruni wil zich bewijzen in eerste F1-seizoen
Bruni, afgelopen jaar derde in het Euro 3000-kampioenschap, heeft zich volgens eigen zeggen als doel gesteld met het team vooruit te komen: "Dat is echter pas de eerste stap, omdat ik één van de twintig coureurs op de grid ben. Mijn doel is vooruitgang te boeken en mijzelf in Formule 1 te bewijzen, zoals andere Minardi-coureurs in het verleden hebben gedaan." Minardi testte vorige week een vijftal andere coureurs, waaronder Renault-protégé Heikki Kovalainen en de door Red Bull gesponsorde Norbert Siedler. Voor 2004 is ook Jos Verstappen nog in beeld bij het Brits-Italiaanse team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet