Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: CART situatie steeds nijpender


De huidige CART situatie wordt met de dag nijpender, gezaghebbende Britse dagbladen vreesden afgelopen weekend voor de toekomst van Cosworth en Lola.

Tekst en foto: Willem J. Staat

De onzekere CART situatie haalde afgelopen weekend de Britse kranten, die bij een eventuele ondergang van CART vrezen voor de toekomst van motorenleverancier Cosworth en chassisbouwer Lola. Cosworth least haar 2,56L Turbo motoren voor 750.000 Britise ponden aan alle Champcar Teams en dit levert jaarlijks een omzet van ruim 6,3 miljoen Britse ponden op.In Torrance Californie werken maar liefst zeventig mensen aan de Champcar motoren. Bernard Ferguson van Cosworth liet afgelopen week duidelijk doorschemeren ongerust te zijn over de toekomst van CART.Een mogelijke ondergang van CART zou de firma Cosworth, die ook Formule l motoren aan Jaguar, Jordan en Minardi levert mee kunnen slepen in haar val.

Ook bij Lola maakt men zich zorgen. Lola werd het afgelopen jaar met de Canadees Paul Tracy kampioen, en op de teams van American Spirit, Walker en Conquest na bestond het gehele startveld vrijwel uit Lola-chassis.De rivaliserende IRL weigerde enkele jaren geleden Lola als leverancier.Bij Lola onthoudt men zich van commentaar, maar een eventuele ondergang  van CART zou voor de bekende Britse commerciele chassis fabrikant desastreuze gevolgen kunnen hebben. Inmiddels wachten diverse teams gelaten de toekomst af. Voorlopig schijnt alleen Team Herdez zich volledig gericht te hebben op een 2004 CART seizoen.

Emerson Fittipaldi heeft zo goed als zeker het Team van Pat Patrick opgekocht.Grote zorgen maken zich inmiddels de organisatoren van de stratenraces in Vancouver, Toronto en Montreal, die inmiddels allen bij Tony George aan de deur geklopt hebben voor een IRL stratenrace. De IRL is vermoedelijk slechts in 1 Canadese wedstrijd geinteresseerd. Hoewel de OWRS van Paul Gentilozzi, Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe CART volledig wilden overnemen, hebben de afgelopen dagen zich enkele interessante ontwikkelingen voorgedaan. De OWRS schijnt eveneens met Tony George van de IRL te onderhandelen, George schijnt eveneens geinteresseerd te zijn in het opkopen van enkele CART bezittingen en rechten. Een meeting voor a.s. woensdag in Indianapolis werd afgelast

.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet