Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Heidfeld test voor Jordan met hoop op stoeltje in 2004

 

Nick Heidfeld doet volgende week mee aan een test voor Jordan. Het is de laatste strohalm voor de Duitser die onlangs door Sauber aan de kant werd gezet. Volgens Eddie Jordan zou het een nieuwe impuls voor zijn carriére betekenen als Heidfeld inderdaad voor het team rijdt in 2004. Het managementteam van Heidfeld maakte duidelijk dat er (nog) geen contract voor 2004 is getekend. Overigens maakt de Tsjech Jaroslav Janis zijn Formule 1-debuut in dezelfde testsessie. 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Peter van Egmond


Testsessie Jordan laatste strohalm voor Heidfeld
Volgende week neemt Nick Heidfeld deel aan een testsessie voor Jordan-Ford. Het team heeft daarvoor een optie dat het had op de diensten van de Duister opgenomen. Heidfeld hoopt dat de test hem uiteindelijk een contract bij het Ierse team oplevert om in 2004 te kunnen rijden. Sauber-Petronas, waar Heidfeld tot voor kort reed, stuurde hem én teamgenoot Heinz-Harald Frentzen de laan uit ten faveure van Giancarlo Fisichella " die maakte deze week zijn debuut voor Sauber " en een terugkerende Felipe Massa. 

Nieuwe impuls voor carriére én goed voor Jordan
Eddie Jordan gelooft dat Nick Heidfeld zijn carriére bij zijn team een nieuwe impuls kan geven. Tegelijkertijd moet dat de kansen van Jordan zelf verbeteren. "Nick is een belangrijke kandidaat om Jordan Grand Prix volgend jaar nieuwe kracht te geven. Wij hopen dat hij het team kan gaan leren kennen," zei Jordan. "Het is een belangrijke test voor ons, aangezien we heel wat nieuwe componenten willen proberen én het is een essentiële bandentesten voor Bridgestone." 

Geen contract voor 2004; Janis maakt F1-debuut
Volgens het managementteam van Nick Heidfeld is de test van volgende week voorlopig de enige activiteit die hij voor Jordan-Ford onderneemt. De Duitser heeft (nog) niet voor het team getekend, benadrukte men. "Op dit moment is het alleen voor één test en er zullen ook andere coureurs bij zijn," zei een woordvoerster. "Helaas is er nog niets veranderd wat betreft Nicks toekomst." Formule 3000-coureur Jaroslav Janis wordt volgende week ook aan de tand gevoeld door Jordan. De Tsjech maakt zijn debuut in een Formule 1-auto. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet