Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix van Frankrijk gaat waarschijnlijk niet door

Een vertegenwoordiger van de locale overheid van de regio Magny-Cours heeft in een interview laten weten dat de Grand Prix van Frankrijk waarschijnlijk niet doorgaat. De organisatie kan na twee verliesgevende jaren niet de benodigde financiële garanties geven. De afgelasting komt niet helemaal als verrassing, want op de voorlopige kalender voor 2004 werd al een voorbehoud gemaakt. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Locale overheid meldt niet doorgaan Grand Prix
Hoewel het nieuws dat de Canadese Grand Prix in 2004 wel doorgaat, dreigen financiële problemen het einde te betekenen voor de Grote Prijs van Frankrijk. Dat heeft de voorzitter van de regionale raad voor Magny-Cours en omgeving, Marcel Charmant, laten weten in een interview. "De financiële situatie van de investeringsmaatschappij [die de race organiseert; CWL] betekent dat het niet mogelijk is om [Formule 1-baas] Bernie Ecclestone de garanties te geven die hij nodig heeft om de race in 2004 te financieren," zei Charmant. Naar verwachting wordt de race in de komende week formeel afgelast. 

Afgelasting geen verrassing; Britse race verhuist
Het afzeggen van de Grand Prix van Frankrijk komt niet helemaal als verrassing. In 2003 draaide de race voor de tweede opeenvolgende keer verlies. Op de voorlopige kalender voor 2004, die de Internationale Automobielfederatie begin oktober uitgaf, stond de Franse ronde van het WK al onder een voorbehoud. Er zijn overigens ook goede kanten aan de afgelasting. De Britse Grand Prix zal waarschijnlijk van 4 naar 11 juli verplaatst worden. Daardoor wordt die niet meer gelijktijdig met de Wimbledon-finale verreden. Overigens doen geruchten de ronde dat de Franse Grand Prix in 2005 verhuist naar Paul Ricard of zelfs Le Mans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet