Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Montoya dan toch naar McLaren... maar pas in 2005

West McLaren Mercedes heeft vandaag (maandag) bekendgemaakt dat Juan Pablo Montoya het team in 2005 komt versterken. De Colombiaanse coureur was daar vanzelfsprekend erg blij mee. Voor komend seizoen houdt McLaren haar beide coureurs. Voor David Coulthard is het naar verwachting zijn laatste jaar bij het team. 

 

Tekst: Christiaan W. Lustig
Foto: Peter van Egmond


Montoya blij na 2004 naar concurrent te verkassen
Juan Pablo Montoya vertrekt dan toch naar McLaren, al is het pas in 2005. Dat heeft het team vandaag (maandag) laten weten. Met de bekendmaking komt een einde aan aanhoudende geruchten rondom de Colombiaanse coureur. "Ik ben ontzettend blij om me bij West McLaren Mercedes aan te sluiten," zei Montoya. "Het team is constante factor in het Wereldkampioenschap en heeft bovendien een fantastische historie. Het is een grote kans voor mij en ik verheug me erop voor het eerst in één van hun auto's te rijden." Montoya reed sinds zijn debuut in 2001 voor Williams-BMW. Naar verluidt was hij niet blij dat hij door het team beduidend minder betaald kreeg dan teamgenoot Ralf Schumacher. 

McLaren houdt coureurs " nog één jaar Coulthard
In het seizoen 2004 rijdt het duo Kimi Räikkönen en David Coulthard dus weer voor de grijzen. Daarmee werkt het team zowel aan de korte als lange termijn, aldus Ron Dennis. "We willen races en Wereldkampioenschappen winnen," zei de Directeur van McLaren, "en om dat te doen, moeten wij zowel voor de toekomst plannen als op korte termijn alle mogelijke inspanning leveren. De kans om een talent als Juan Pablo te contracteren was te goed om te laten lopen." Het bekendmaken van de volledige 'line-up' voor 2005 wordt pas in de loop van volgend jaar verwacht. Maar het moet vreemd lopen wil Kimi Räikkönen daar niet bij zijn. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet