Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Jonge honden achter het stuur bij Williams en Jaguar

Begin december rijden twee bekende namen in een Williams-BMW, namelijk een Rosberg en een Piquet. Het gaat om de zoons van de oud-Wereldkampioenen: Nico en Nelson, jr. Bij Jaguar wordt ook een jonge coureur getest. Masters-winnaar Christian Klien maakt eind deze maand zijn Formule 1-debuut. Ook de Amerikaan Townsend Bell zal voor Jaguar proefrijden. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Rosberg en Piquet testen voor Williams
In de eerste week van december kruipen twee jonge coureurs achter het stuur van een Williams-BMW. Nico Rosberg en Nelson Piquet, jr. worden aan de tand gevoeld op het Zuid-Spaanse Circuito de Jerez de la Frontera. Williams wil beide coureurs, zoons van oud-Wereldkampioenen voor het team, testen om hen eventueel aan te trekken als tweede testrijder in 2004. Voormalig tester Antonio Pizzonia is ook in beeld voor de rol. Marc Gené blijft hoe dan ook aan als eerste testcoureur. 

Jaguar voelt Klien en Bell aan de tand
Op het Circuit Ricardo Tormo, bij Valencia, maakt nóg een jonge hond zijn Formule 1-debuut. Christian Klien, winnaar van de Marlboro Masters of Formula 3, stapt voor het eerst in een Jaguar. De Oostenrijkse coureur wordt ondersteund door Red Bull. De frisdrankfabrikant wil hem volgend jaar naast Mark Webber laten rijden. Jaguar zelf vindt Klien nog te onervaren. Daarom mag eind deze maand ook Townsend Bell voor Jaguar testen. Hij zou de wens van Red Bull om een Amerikaanse F1-coureur te sponsoren kunnen vervullen. Klien zou dan testrijder worden en in 2005 instappen 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet