Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

GLPK Viper pakt volle winst in BELCAR MastersOok zonder de vaste bezetting blijkt de GLPK Viper een abonnement op overwinningen te hebben. 
GLPK pakte tijdens de BELCAR Masters met de combinatie Vincent Dupont/Fred Bouvy voor de zevende keer de volle punten.
Een interessante wedstrijd waarbij de Fin Markus Paltalla geruime tijd met de RTM Porsche de toon zette.
 

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Tim Bohme

Wederom werd de Viper van de Fin Pentti Kuismanen door pech achtervolgd.De snelle Fin moest in leidende positie al na elf ronden met een kapotte versnellingsbak de strijd staken. Vanaf dat werd de leiding overgenomen door de RTM Porsche van Paltalla/Van Sande, die in een directe confrontatie met de Viper meerdere aanvallen van Vincent Dupont wist af te slaan. De verplichte pitstop werd in het voordeel van het team van PKGL beslist, terwijl RTM hier juist enorm veel tijd verloor. Leo van Sande kon het gat niet meer dichten en finishte uiteindelijk als tweede achter de GLPK Viper.De derde plaats ging eveneens naar RTM, en de combinatie Lamot/Couwberghs finishte tevens als eerste in de GTB categorie en won het kampioenschap in deze klasse. De combinatie Menten/Verbergt eindigde in de wedstrijd als tweede in de GTB categorie.

  

Ook bij de Toerwagens nog een klein succes, hier ging de titel naar de combinatie Patrick Belien en de Nederlander Jan Jacobs met een BMW M3 GTR.De Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen is de nieuwe Juniorkampioen in het Belgische Belcar kampioenschap! De 20-jarige Danny won de titel tijdens de beslissende race van de belangrijkste Belgische raceklasse, verreden op het circuit van Zolder (B). Danny eindigde samen met zijn teamgenoot Cor Euser op de vierde plaats in zijn klasse (zesde algemeen). "Er kon in de beslissende race bijna niets meer misgaan, want ik had al een grote voorsprong opgebouwd", aldus de kersverse kampioen. "Ik ben vreselijk blij, niet alleen voor mijzelf maar zeker ook voor mijn team Eurotech-Hadegro Racing." Danny van Dongen bestuurt een ruim 500 pk sterke Marcos Mantis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet