Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Danny van Dongen wint Juniortitel voor Eurotech-Hadegro Racing

Eurotech-Hadegro Racing heeft het seizoen in het Belgische Belcar kampioenschap goed afgesloten. De equipe Cor Euser (Herpen) - Danny van Dongen (Zandvoort) eindigde op het circuit van Zolder op de vierde plaats in de snelste klasse GTA (zesde algemeen).Danny won daarmee de Junior Trophy voor coureurs geboren na 1977. Toon van de Haterd (Geffen) en Hans de Groot (Waalwijk) kwamen met hun Marcos Mantis als vijfde in de klasse GTA over de finish.

Tekst en foto: PR en Tim BohmeDe laatste race van het Belcar kampioenschap stond voor wat betreft Eurotech-Hadegro Racing in het teken van de Junior Trophy. De 20-jarige Danny van Dongen begon op het circuit van Zolder als klassementsaanvoerder in het kampioenschap voor rijders die geboren zijn na 1977.

De kwalificatietrainingen verliepen probleemloos voor de beide equipes. Cor Euser en Danny van Dongen reden met hun Marcos Mantis de vijfde trainingstijd in de klasse GTA (zevende algemeen). Hans de Groot en Toon van de Haterd kwalificeerden zich als zesde in GTA (achtste algemeen), zodat het team de volledige vierde startrij in beslag nam.

In de beginfase van de race lag Toon van de Haterd op de derde plaats algemeen met zijn Marcos Mantis. Helaas kreeg hij op dat moment een lekke band, waardoor hij een ongeplande pitstop moest maken en terugviel. De beide equipes kregen bovendien tijdens de race een 'stop & go penalty' omdat ze op de startopstelling bandenwarmers hadden gebruikt. Dat is verboden. Desondanks kwam de equipe Euser - Van Dongen als vierde in de klasse GTA over de finish (zesde algemeen). Voor de 20-jarige Danny van Dongen was dit meer dan genoeg om de Junior Trophy binnen te halen. "Dit is geweldig, niet alleen voor mij maar voor het hele team", aldus de kersverse kampioen. "Eurotech-Hadegro Racing heeft dit seizoen indruk gemaakt door in de voorste gelederen mee te strijden en door de grote betrouwbaarheid van onze auto's. Vandaag reden we de race ook weer zonder noemenswaardige problemen uit. In ons eerste seizoen in het zeer competitieve Belcar kampioenschap hebben we erg goed gepresteerd."

Toon van de Haterd en Hans de Groot werden door de problemen in de beginfase vijfde in de klasse GTA (tiende algemeen). Van de Haterd blikte ook zeer tevreden op zijn seizoen terug. "Hans en ik zijn op de vierde plaats in het kampioenschap van de snelste klasse GTA geëindigd. We hebben vandaag weer laten zien dat we met de top meekunnen. Eurotech-Hadegro Racing is momenteel al bezig met verbeteringen voor volgend jaar, we moeten dan zeker in de top vijf in het algemeen klassement kunnen rijden."

Teameigenaar Wim Noorman legde de schuld voor de beide 'stop & go penalty's' bij het team. "Dat was onze fout. Zonde, want Cor en Danny hadden vandaag op de tweede plaats in hun klasse kunnen eindigen. We hebben een goed seizoen achter de rug. De Marcos Mantis is snel en betrouwbaar gebleken. De titel van Danny is een mooie bekroning van een mooi debuutseizoen."

De kans is groot dat Eurotech-Hadegro Racing volgend seizoen wederom in Belcar actief zal zijn.

Uitslag Belcar Masters, 19 oktober 2003:
1. Vincent Dupont en Frederic Bouvy (B/B) (Chrysler Viper), 76 ronden in 2:05.04.687;
2. Leo van Sande en Markus Palttala (B/SF) (Porsche 996 Biturbo), op 1 ronde;
3. Franz Lamot en Bart Couwberghs (B/B) (Porsche 996 GT3), op 1 ronde;
4. in GTA (6e algemeen) Danny van Dongen en Cor Euser (Marcos Mantis) op 2 ronden;
5. in GTA (10e algemeen) Hans de Groot en Toon van de Haterd, op 4 ronden.

Eindstand Junior Trophy:
1. Danny van Dongen 58;
2. Philippe Dentant (B) 39;
3. Alexandra v.d. Velde 27.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet