Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Toyota Yaris Cup sluit af met spannende gevechten (lang)



Sombere stemming

Tim Buijs was blij met zijn podiumplek, maar bij het champagne spuiten, was hij snel vertrokken. De zwarte rouwband om zijn arm draagt hij ook niet voor niks. Zaterdagavond is Robert van Os, een goede vriend van hem (tevens ex-Yaris Cup rijder), verongelukt. De tranen die in zijn ogen stonden toen hij zijn Yaris uitstapte waren niet van gelukÂ… "Deze race is zwaar voor mij", vertelt Tim Buijs heel open. "Ik kan het moeilijk bevatten dat Robert er niet meer is. Ik race en hij kan er niet meer bij zijn. Ik ben huilend mijn auto ingestapt en ik stapte ook huilend de auto uit. Ik wil in ieder geval mijn condoleances richting zijn ouders doen. Ik zou alles voor hen willen doen om het hen makkelijker te maken, maar dat kan niet. Ik ben ook niet zo bezig met de race, over een jaar denk ik misschien: 'dat is de dag dat ik tweede werd', maar nu ben ik met andere dingen bezig. "Toch verschijnt er een kleine lach op het gezicht van Tim Buijs: "Ik heb nog nooit zo´n geweldige race gehad."

Ook Robert Heuser reed een goede race na een wel heel teleurstellende zaterdagmiddag. "De kwalificatie in de regen ging minder goed. Teamgenoot Jan Latour wilde slipstreamen, maar hij zat te dicht achter mij", legt Heuser uit. "Ik ging dwars en hij schrok daar zo van dat hij bovenop mijn wiel dook. Daardoor had ik geen kwalificatietijd en moest ik achteraan starten. De monteurs zeiden dat ik maar hard moest rijden en dat heb ik gedaan. Ik had een paar angstige momenten, waarbij ik heel dicht bij de vangrail kwam, maar het ging goed. De race was eigenlijk te kort, ik had nog drie rondjes nodig om drie plekken te winnen." De coureur uit Diemen reed zijn Yaris van de 33ste naar de 17ste plek.

De op de 25ste plek gestarte Johan de Groot was minder tevreden. "Ik won bij de start zeven plekken en we zaten allemaal dicht bij elkaar. Ik haalde Andrea in, maar die schoof met haar auto tegen die van mij de grindbak in. Ik kon er nog wel uitkomen, maar dat koste me een aantal plaatsen en een krom achterwiel." Grijnzend grapt De Groot: "Vrouwen achter het stuur". Johan de Groot eindigde op een 23 ste plek.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet