Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Gardermoen volledig verregend

De vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing in het Noorse Gardermoen is volledig in het water gevallen. Genoodzaakt door de voortdurende buien maakte de organisatie al vroeg op de zondagmiddag een einde aan het lange wachten van de teams. Alleen op vrijdag konden er twee kwalificatieruns worden afgewerkt. De zaterdag werd geplaagd door hevige regenval waardoor de rest van het kwalificatieprogramma moest worden geschrapt. Met enig optimisme werd besloten op zondagochtend al om 9.00 uur met de eliminaties aan te vangen. Helaas gooiden ook nu de regenbuien roet in het eten en werd zelfs niet eens een begin gemaakt met de wedstrijd.

Na de kwalificatie van vrijdag bezette Lex Joon overigens met een tijd van 4,94 seconden de tweede positie, achter Tommy Möller (4,86 seconden). Met nog één wedstrijd te gaan heeft de Nederlander nog altijd de leiding in handen van het FIA Europees Kampioenschap Top Fuel.

De Scandinavische wedstrijden van het Europees Kampioenschap hebben dit jaar weinig geluk met het weer. Vorig weekend moest in het Zweedse Mantorp Park al een kwalificatieronde worden geschrapt en bleven de eliminaties door de regen op zondagochtend steken bij de halve finales.

tekst: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet