Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

V8STAR: Lechner wint, Kesseler voert Nederlands kwintet aan

 

Lechner voert het veld aan na de acht ronden durende safety-car-fase, het gevolg van een crash tussen de Duitser Ryll en de Brit Clarke in de eerste ronde

Het Zakspeed-team behaalde een dubbelzege in de vervangende wedstrijd voor de vijfde race van het Duitse V8STAR-kampioenschap. Op het tri-ovaal van de EuroSpeedway won de Oostenrijker Robert Lechner voor zijn Portugese teamgenoot, oud-Formule 1-coureur Pedro Lamy, die met zijn tweede plaats wel heel dicht bij de titel is gekomen. De derde plaats ging naar de Duitser Thomas Mutsch.

Tekst: René de Boer  
Foto's: V8STAR/Raymond de Haan

Beste Nederlander in het vijftien auto's tellende veld was Marcel Kesseler, die als zesde over de streep kwam na een spannend duel met de Duitse routinier Harald Becker. Na diverse slipstreamgevechten moest Kesseler nipt zijn meerdere erkennen in zijn Duitse opponent. Donny Crevels, die vanaf pole-position mocht vertrekken voor de vijftig ronden lange race, had bij de start al pech: "De achterklep van mijn auto schoot los en stond rechtop tegen de achterspoiler aan, waardoor ik heel wat topsnelheid tekort kwam", aldus de Amsterdammer. Hij besloot om binnen te komen voor een pitstop tijdens een safety-car-fase na een crash tussen de Brit Kevin Clarke en de Duitser Ryll, maar niettemin verloor Crevels een ronde. "Ik mocht niet meer achteraan aansluiten, dus zo kwam ik op een ronde achterstand. Meer dan een zevende plaats zat er niet in."

Een plaats achter Crevels eindigde Marco du Pau, die ook naar binnen moest voor een extra pitstop. De Aalsmeerse rijder vertelt: "Tijdens de verplichte bandenwissels had het team bij mij de banden gemonteerd die voor mijn teamgenoot Melkus bestemd waren en andersom. Daar kwamen ze pas later achter en toen moesten we dus nog een keer naar binnen, want anders had de wedstrijdleiding ons na de race gediskwalificeerd. De banden zijn in de V8STAR namelijk gemerkt." Michael Vergers werd achter Du Pau negende, Simon Frederiks completeerde het kwintet Nederlanders op de tiende plaats.

Marcel Kesseler was op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander, hier voor zijn Jetstream Motorsport-teamgenoot Simon Frederiks, die tiende werd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet