Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Chaos troef in ID&T Clio Renault Sport Cup (lang)
Eitje

Sebastiaan Bleekemolen pakte bij de start de leiding. In de beginfase kon Pierre-Yves Corthals het tempo uitstekend volgen. Toen de Belg de achtervolging had gestaakt, waarover later meer, was het voor Sebastiaan een kwestie van uitrijden. " In het begin van de race heb ik niet teveel risico genomen. Ik weet dat het tijdens de Marlboro Masters altijd extra glad is", aldus de winnaar na afloop. "Mijn remmen waren niet helemaal optimaal, maar verder was het eigenlijk een makkelijke race."

Na zes ronden liep Sebastiaan opeens zeer snel weg van Pierre-Yves Corthals. Christiaan Frankenhout, die continu aan de achterbumper van de Belg kleefde, kon zonder slag of stoot de tweede plaats overnemen. Corthals leek uit te vallen, later bleek dat hij expres het gaspedaal had laten vieren. Zijn doel was Jeroen Reijntjens, die op dat moment de vierde plaats innam. Er ontstond een soort boksgevecht met auto's, dat ertoe leidde dat Corthals uitviel en dat Reijntjens, na een flinke klap, een stuk door de grindbak moest. Hij kon echter zijn race vervolgen en werd nog negende.De reden van dit alles was de slechte positie in de race van Robert van den Berg, voorafgaande aan de race de belangrijkste tegenstander van Reijntjens en teamgenoot van Corthals. De Belg moest met zijn actie voorkomen dat Reijntjens te ver zou uitlopen in de tussenstand. Het vervolg op het duel tussen de rijder van Harders Plaza en Equipe Verschuur was vanzelfsprekend een partijtje knokken tussen Frans Verschuur en Robert van den Berg. De beide coureurs vielen na acht ronden uit.
 Lachende vierde en vijfde

De belevenissen van de nummers 1, 2 en 3 in het klassement voorafgaande aan de Marlboro Masters (Jeroen Reijntjens, Robert van den Berg en Frans Verschuur) hebben we al besproken. De nummers vier en vijf in de tussenstand, Christiaan Frankenhout en Sebastiaan Bleekemolen, scoorden samen een dubbelzege voor Team Bleekemolen. Het spreekwoord over de twee honden die vechten om een been, ging helemaal op. Sebastiaan en Christiaan pakten de volle puntenwinst en staan nu op de gedeelde tweede plaats in de tussenstand. Reijntjens heeft nog maar twaalf punten voorsprong.

Sebastiaan Bleekemolen heeft dit seizoen al twee races gemist vanwege Porsche Supercup-verplichtingen. Het is ongelofelijk dat hij, met nog twee races te gaan, nu een serieuze kandidaat is voor de titel!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet