Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familiefeest voor Sanders op Assen (lang)

 Gestart vanaf pole position was het lange tijd Marc Koster die soeverein op de overwinning leek af te stevenen. Aan het eind van de race kon Bertus Sanders echter profiteren van een uitstapje van de leider en de overwinning naar zich toetrekken. Renate Sanders maakte het familiefeest compleet door de overwinning in de Ladies Cup voor zich op te eisen. Voor de tweede achtereenvolgende keer stonden broer en zus daarmee op de hoogste trede van het ereschavot.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

Na het uitstapje naar het Belgische Zolder moesten de Toyota Yaris-coureurs voor hun vijfde wedstrijd in de titelstrijd aantreden op het TT Circuit Assen. Dit betekende voor de 31 deelnemers hun tweede bezoek dit jaar aan het snelle Drentse asfalt. De wedstrijd werd gereden in het kader van het gecombineerde motor- en autosport evenement 'Rizla Racing Day IV'. Het gratis toegankelijke spektakel werd onder uiterst zomerse omstandigheden verreden en lokte meer dan 40.000 toeschouwers naar het TT Circuit.Koster pakt pole
Nadat Marc Koster de eerste twee wedstrijden in het kampioenschap overtuigend op zijn naam wist te schrijven, had de Gooise-coureur de laatste twee races, door een technisch probleem en een geforceerd uitstapje, veel punten laten liggen. De zeer constant scorende Bertus Sanders had daarmee de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over kunnen nemen. De debutant had tot Assen met twee derde plaatsen, één tweede plaats en één overwinning een indrukwekkende serie opgebouwd. Tijdens de training in Assen liet Koster echter over zijn bedoelingen geen twijfel bestaan. In de eerste training pakte Koster direct de pole position. In de tweede training konden Franklin Groot-Kormelink (tweede), Bertus Sanders (derde), Marco Scholten (vierde) en Nicky Groot-Kormelink (vijde) nog wel naderen maar de pole-sitter niet meer passeren. Op een keurige zesde plaats kwalificeerde zich Mike Verschuur terwijl ook Renate Sanders van zich deed spreken door de zevende startplaats algemeen voor zich op te eisen. Uiteraard was zij daarmee de beste in de Ladies Cup. Enigszins tegenvallend trainde de nummer twee van vorig seizoen en winnaar van de Pinksterraces, Lennard Kleyn van Willigen door naar een achtste plaats te rijden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet