Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ETCC: EK Toerwagens: Huisman en Coronel in de puntenDuncan Huisman met de Carly-BMW in actie op Spa-Francorchamps

De beide coureurs van het Carly Motors-team, Tom Coronel en Duncan Huisman, reden beide in de punten tijdens de elfde en twaalfde race van het EK Toerwagens in het voorprogramma van de 24-uursrace op het circuit van Spa-Francorchamps. In de eerste race eindigde Duncan Huisman als zevende en Tom Coronel als twaalfde, de tweede wedstrijd leverde voor Huisman de zesde en voor Coronel de achtste plaats op.

Tekst: Albert Landman
Foto's: Photo4/eurostc.com en Chris SchotanusDe leider in het kampioenschap, Alfa-rijder Gabriele Tarquini, behaalde in de eerste race een klinkende overwinning voor de beide BMW-teamgenoten Dirk en Jörg Müller. In de tweede race echter scoorde Tarquini geen punten: hij reed op de vijfde plaats toen hij in de laatste ronde met een lekke band de strijd moest staken. Ditmaal ging de volle winst naar de Britse BMW-coureur Andy Priaulx, die voor de eerste race vanaf pole vertrok, maar vanwege een verprutste start meteen al zijn kansen zag teniet gedaan. Met zijn overwinning in de tweede race revancheerde de rijder van het eiland Gurnsey zich keurig en boekte bovendien een fraai thuissucces voor het Belgische BMW-fabrieksteam van Bart Mampaey, dat Priaulx' 320i onder de vlag van het BMW Team UK inzet.

Met nog acht races in vier weekends te gaan is de uitgangspositie in het EK spannender dan ooit. Tarquini staat weliswaar met 64 punten nog aan de leiding, maar Jörg Müller, in Spa derde en vierde, is hem tot op twee punten genaderd. Daarachter Dirk Müller met 58 punten en Nicola Larini (Alfa Romeo) en Priaulx ex aequo met 57 punten. In de Independents' Cup is de leiding stevig in handen van Carly BMW-coureur Duncan Huisman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet