Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Familie Sanders heerst tijdens Zolder Super Prix (lang)

 Met een hoopvolle verwachting voor nog een extra jaar Toyota Yaris Cup in het vooruitzicht, kunnen de deelnemers en organisatie van de race op Zolder terugkijken op een puik evenement. Sportiviteit en gezelligheid gingen hand in hand. Waar men 's avonds nog met elkaar een worstje op de barbecue stond te verhitten ging het er een dag later ook weer sportief verhit aan toe tijdens de 12 raceronden op de Omloop van Terlaemen.

Tekst: Jakob Dekker
Fotografie: Boudewijn Pieters en Ronald Fleurbaaij


Voor menigeen betekende deze race in het kader van de NAV Super Prix een kennismaking met bochten als Sterrewacht, Bianchi en Bolderberg. Anderen reden hier al eerder en stelden de wegligging hun snelle Toyota Yaris bolides optimaal op de proef in de strijd om verder naar voren te komen. Dat lukte de familie Sanders dit keer het best. Bertus scoorde de dagoverwinning en voert het algemeen klassement aan, terwijl zus Renate de familie-eer hoog hield met haar zege in de Ladies Cup.

 De strijd tijdens deze vierde race om de Toyota Yaris Cup kende een spannend verloop, met niet alleen aan de kop van het veld mooie gevechten, maar ook verderop in de gelederen werd er fair en mooi gestreden. Voor Bertus Sanders, die als beste uit de training kwam, had de start iets beter gekund. Hij werd in de eerste bocht gelijk voorbij gestoken door de mannen om hem heen. Daarvan was het Marc Koster, die middels een fraaie inhaalactie op (de ook sterk gestarte) Marco Scholten, in de eerste linkerbocht binnendoor de leiding pakte. In zijn kielzog schoven Scholten en Lennard Kleyn van Willigen mee.


Marc Koster had voor de tweede race op rij geen geluk. Na mechanische pech de vorige race werd hij er dit keer in leidende positie door Marco Scholten afgezet.

Bertus Sanders sloot die eerste ronde als vierde aan. "Ik had bij de start ontzettend veel wielspin en liet in die eerste bocht een net iets te groot gaatje vallen, waar de anderen gelijk profiteerden", verklaarde de pole-sitter na afloop zijn mindere start.  De rest van het veld settelde zich overigens achter de kopgroep en kwam keurig weg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet