Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: 'Rubens' Bleekemolen gunt broer Sebastiaan de zege op Assen (lang)

fcclio16

De vijfde race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup, verreden tijdens de Rizla+ Racing Day op TT Circuit Assen, leverde de nodige gespreksstof op. Dit keer waren niet de gebruikelijke aanrijdingen en koprollen de oorzaak, maar het feit dat gastrijder Jeroen Bleekemolen vlak voor de finish zijn broer Sebastiaan liet winnen. De reden was gelijk aan de reden waarom Rubens Barrichello eerder dit seizoen Michael Schumacher de zege cadeau gaf: Sebastiaan is de grote titelkandidaat van Team Bleekemolen.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

fcclio1

Het startveld van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup werd versterkt met Jeroen Bleekemolen, de regerend kampioen. "Gaston Starreveld was verhinderd, daarom bestuur ik zijn auto", aldus de 20-jarige coureur van Team Bleekemolen. "Ik hoorde zaterdagochtend pas dat ik zou rijden." Niet iedereen was even gelukkig met de gastrace van Jeroen. Het was immers duidelijk dat hij in dienst van zijn broer en klassementsaanvoerder Sebastiaan zou gaan rijden.

Na de tijdtraining was het feest bij Team Bleekemolen. Jeroen was de snelste, voor Michael (tweede), Sebastiaan (vierde) en de sinds kort voor Team Bleekemolen uitkomende Allard Kalff (vijfde). Slechts derde man Rob Karst was, gezien vanuit het perspectief van de Bleekemolens, de enige 'dissonant' in het geheel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet