Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg verrassende winnaar Clio Cup op Zolder (lang)

fcclio15

Na Sebastiaan Bleekemolen, Phil Bastiaans en Pim van Riet werd de vierde race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup door weer een andere rijder gewonnen. Op het circuit van Zolder was de jonge Robert van den Berg de snelste in het 42 rijders tellende veld. Sebastiaan Bleekemolen werd tweede, voor zijn vader Michael. De race werd overschaduwd door een zwaar ongeluk van Hugo Charles. Volgens de eerste berichten zal de zwaargewonde coureur naar verwachting gelukkig geen blijvende gevolgen aan zijn zesvoudige koprol overhouden.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters en Chris Schotanus

De deelnemers aan de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup kwamen twee keer in actie op het circuit van Zolder. De vierde race van het seizoen bestond uit een kwalificatierace en een hoofdrace. Een kwalificatierace is niets bijzonders voor de Clio Cup, zij het dat normaal alleen de mindere goden aan de start verschijnen om een startpositie voor de hoofdrace te verdienen.

Dit keer diende echter het hele veld in actie te komen om zich te 'kwalificeren'. De uitslag van de eerste race leverde weinig meer op dan de startopstelling voor de race later op de middag.

fcclio11
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet