Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Pim van Riet wint 'beschaafde' race Clio Cup (lang)

Pim van Riet heeft de derde race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup gewonnen. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort (14.000 toeschouwers) stelde Patrick Andriessen de tweede plaats veilig, voor Sebastiaan Bleekemolen. Laatstgenoemde leek te zegevieren, tot hij in de laatste bocht naast de baan belandde en twee plaatsen verloor.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

clio16

Pim van Riet had tijdens de vorige race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup een tijdstraf van 30 seconden voor de volgende race gekregen vanwege een incident met Michael Bleekemolen. Van Riet begon de race tijdens de Pinksterraces echter met een blanco 'strafblad'. "Er was een procedurefout gemaakt bij het uitdelen van deze straf.

alfa11

Daardoor verviel de 30 seconden tijdstraf", aldus Van Riet. Hij nam daarmee niet voor 'spek en bonen' aan de race deel. In de enige tijdtraining was hij de snelste, voor Patrick Andriessen, Sebastiaan Bleekemolen en Rob Karst. Patrick de Jong was de snelste Junior (achttiende algemeen), voor Wim van Genderen (24ste) en de 'verrassing van Assen' Paul Vahstal (36ste).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet