Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Phil Bastiaans wint omstreden race Clio Renault Sport Cup (lang)

clio12

De race van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup op het TT Circuit Assen liet de gebruikelijke beelden zien van Clio's die 'all over the place' van de baan gleden. Dit keer kwam dat niet alleen door tikjes en tikken van andere deelnemers, maar ook door het spekgladde, verraderlijke wegdek op het circuit. Phil Bastiaans won de race met een grote voorsprong, al had niet iedereen bewondering voor de wijze waarop de Limburger de zege veiligstelde.

Tekst:Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

De deelnemers aan de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup zouden eigenlijk allemaal tegelijk trainen, maar dat leek (onder anderen) de autosportmanager van Renault Nederland Ron Boon niet zo'n goed idee. Het TT Circuit Assen is immers een snel circuit, vooral sinds de verbouwing, en voor de meeste rijders niet zo bekend als Circuit Park Zandvoort. Dat is dus vragen om problemen, zodat het voorstel ter sprake kwam om het veld in tweeën te delen. De beide groepen (even en oneven startnummers) kregen ieder hun eigen startrij toebedeeld.

clio6

Bij de rijders met een even startnummer was Sebastiaan Bleekemolen, de winnaar van de eerste race op Circuit Park Zandvoort, de snelste. "Het ging fantastisch, ik reed een superronde", toonde Sebastiaan zijn tevredenheid. Hij bleef tweede man Phil Bastiaans maar liefst ruim een halve seconde voor. Bastiaans was niet tevreden. "Vrijdag was ik zowel op een droge baan als in de regen de snelste. In de tijdtraining op zaterdag had ik last van beslagen ruiten, de blower werkte niet goed en het team was vergeten de ruit met Dreft in te smeren. Ik heb maar één snelle ronden kunnen rijden." Mario Bik reed de derde tijd van de 'even rijders', voor Christiaan Frankenhout.

clio1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet