Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen wint tumultueuze ID&T Radio Clio Renault Sport Cup (lang)

startclio


Sebastiaan Bleekemolen heeft de eerste uiterst incidentrijk verlopen ID&T Radio Clio Renault Sport Cup race op zijn naam geschreven. Tot tweemaal toe moest de wedstrijd na crashes van Mental Theo en Niels Bouwhuis worden stilgelegd. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de race niet voor een derde keer van start te laten gaan. Bij de Michelin Renault Junior Cup ging de winst naar Stokvis rijder Patrick de Jong.

Tekst: Remco Scheelings- Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Omdat ook bij de Renault Clio's niet iedereen zijn sponsoring op tijd had rond gekregen, werd het record aantal inschrijvers van vorig jaar niet meer gehaald. Voor de wat mindere goden daarmee geen zorgen meer over het moeten rijden van een kwalificatie-race. Desondanks blijft de merkencompetitie van Renault met rond de 45 deelnemers met afstand de grootste klasse van Nederland.

cliostart

Vorig jaar was de naam ID&T al als sub-sponsor aan de Renault merkencup verbonden. Dit jaar heeft het radio onderdeel van de entertainment organisatie van Duncan Stutterheim zich zelfs als hoofdsponsor aan de Renault Clio Cup verbonden. Daarmee gaat de serie nu als ID&T Radio Clio Renault Sport Cup door het leven. Een mond vol voor een vol veld Sport Clio's. Hoewel zijn naam wel bij de deelnemers stond vermeld, kon Duncan Stutterheim zelf door drukke werkzaamheden nog niet bij de eerste wedstrijd aanwezig zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet