Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

ELF BRL-V6: Dubbelzege voor Bleekemolen, Uljee geeft heren raceles bij BRL Light (lang)



Felle strijd
De echte strijd werd geleverd om de vierde plaats. Rijders als Peter Gerhards, Sebastiaan Visser, Roy Monden, Cees Langeveld, Sandor van Es en Patrick Borst vochten zeer fel om de plekken net buiten het podium. De matadors bewezen meerdere malen dat je zelfs met een ‘dikke’ BRL V6 best driedubbeldik door de bocht kunt. Voor de weinige toeschouwers was het in ieder geval een prachtig spektakel, dat uiteindelijk in het voordeel van Sandor van Es werd beslist.

 gerhards1
 gerhards2
 gerhards3
 gerhards4

Peter Gerhards de weg kwijt
De strijd om plaats vier tot en met acht was werkelijk fraai om te zien. In de voorlaatste ronde kwam Peter Gerhards midden in de strijdende groep in aanraking met de vangrail in de Bolderbergbocht. Alsof er niets aan de hand was probeerde hij deze groep met flinke schade aan de achterwielophanging en een lekke band rechtsvoor bij te blijven. Al zijwaarts glijdend reed hij vol naar de Jacky Ickx bocht toe. Het was een wonder dat Gerhards geen andere wagens meenam in zijn rit. Wij kennen Peter als een fantastische rijder met jarenlange ervaring in diverse autosportklassen. Maar deze actie heeft ons verbaasd. Peter Gerhards:" Ik reed dit weekend fantastisch en kon mij meten met de kopgroep. Het was een faire en correcte wedstrijd tot aan de laatste ronde. Ik kreeg een tik waardoor ik hard de betonnen muur inknalde. Omdat ik dacht in de laatste ronde te rijden probeerde ik de groep bij te houden om alsnog punten te scoren voor het kampioenschap.
Ik had werkelijk niet door dat mijn voorband lek was en kreeg dus bij het aanremmen van de Jacky Ickx-bocht remproblemen zodat ik uit de bocht vloog." (red, Gerrie Hoekstra).

 gerhards5
 gerhards6
 gerhards7
 gerhards8

Geen problemen
Het was een race zonder problemen”, aldus winnaar Jeroen Bleekemolen. Voor Donny Crevels zat er niet meer in dan de derde plek. “Vandaag is de derde plaats het maximaal haalbare. Ik kom om een of andere reden wat vermogen tekort, voorafgaande aan de volgende race krijg ik een andere motor.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet