Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Arcobaleno

Leuke race van klein veld Formula Arcobaleno

De Formula Arcobaleno heeft een flinke jas uitgedaan ten opzichte van het vorige seizoen. De eerste race van de formulewagenklasse tijdens de NAV Races op Circuit Park Zandvoort trok slechts elf deelnemers. Desondanks was de race het bekijken meer dan waard. De zege ging naar Dennis van Putten.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra

Het elf deelnemers tellende veld was een mix tussen ervaren rijders en nieuwkomers in de autosport. Regerend kampioen Michael Mason plakt er nog maar een seizoen aan vast, Dennis van Putten is weer van de partij evenals Vincent Broertjes, Roger Jongejans en John Wilbrink. Nieuwe gezichten zijn Roderick van de Kimmenade, Martijn Stroek en Mark Koebolt (neef van 'mr. Petromark' Ton). De twee laatstgenoemde rijders komen uit voor Har Vaessen Racing.

Dennis van Putten was in de training al de snelste, voor Michael Mason, Vincent Broertjes en Ron Marchal. De onderlinge verschillen waren klein; vijfde man John Wilbrink was maar 0,8 seconde minder snel dan Mason. Bij de start nam Van Putten de kop, gevolgd door Broertjes, Marchal en Mason. Marchal moest al snel lossen, waarna een mooi duel volgde tussen de overige drie rijders. Van de drie coureurs bleven er nog maar twee over toen Michael Mason uitviel na een mislukte inhaalpoging bij Vincent Broertjes in de Nissanbocht.

Vlak voor het einde van de race lukte het Van Putten wel om de leider in de race te passeren. Dennis van Putten pakte aldus de overwinning, voor Broertjes. Ron Marchal werd nipt derde na een fel duel met John Wilbrink. "Mijn linkerachterwiel zit los", antwoordde Broertjes op de vraag waarom hij in de slotfase zoveel langzamer ging. "Het wiel hangt nog op de veiligheidspal." Het is niet de eerste keer dat een Formula Arcobaleno-coureur met een dergelijk euvel te maken krijgt. Hoe met het nu verder met de Formula Arcobaleno? Theo Bakkum, vader van Formula Arcobaleno-rijder Matthijs, vertelde dat hij bezig is om enkele rijders van het Zwitsers kampioenschap voor enkele races in Nederland te interesseren. De klasse moet nu snel actie ondernemen, anders gaat het met de Formula Arcobaleno dezelfde kant op als met de Compact Cars!

Uitslag Formula Arcobaleno NAV Clubraces 29 april:
1. Dennis van Putten 12 ronden in 21:45.822
2. Vincent Broertjes op 7.707
3. Ron Marchal op 10.606
4. John Wilbrink op 11,126
5. Sébastien Dhouailly op 54,428


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet