Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 156 Challenge 1999-2001

Alfa 156 Challenge: Sandra van der Sloot doet goede zaken voor kampioenschap

De training voor de derde Pearle Alfa 156 Challenge race werd verreden onder wisselende weersomstandigheden. Nadat in de beginfase de regenbanden nog de juiste keus vormden, dienden de slotronden toch echt op slicks gereden te worden. Tenminste wanneer je als coureur ver naar voren wilde staan. Die beste positie was voor Sandra van der Sloot van het Cable 1 Rialto Team.

Tekst: Jakob Dekker
Foto's: Gerrie Hoekstra, Rob Knotter

Zij werd echter geflankeerd door haar grootste concurrent van dit moment, Boy Zentveldt in de auto van het Pearle Automotive Team. Ook de tweede rij gaf een dergelijke team en kleurverdeling te zien met Michel Schaap en Dirk Wagner.
Berend Gesman deelde samen met de sterk rijdende Cees Doorakkers de derde rij. Rory Bertram, net als Doorakkers rijdend met de Tempo Team 156, verspeelde zijn beste trainingstijd door een technisch defect in de laatste ronde. "Iedereen ging in de fase steeds sneller en het was zaak dat je tot het allerlaatste moment actief bleef en over de finishlijn kwam" verklaarde Bertram na afloop.

De race
De start was, met moeite, voor Sandra van der Sloot. De Alphense die daarna haar plan kon maken. " Proberen weg te komen, maar dat lukte nauwelijks. Dan moet je dus je plaats een race lang verdedigen." Boy Zentveldt had het echter bijzonder lastig met de teamgenoten van Sandra. Berend Gesman vecht nog steeds voor een hoge klassering en daarmee werd de intentie van de strijd met Zentveldt verklaard. Op zijn beurt manifesteerde Dirk Wagner zich sterk in het verdedigen van de Pearle (lees: Zentveldt) belangen. Michel Schaap kwam zeer slecht weg. "Mijn slechste start ooit, met enorm veel wheelspin. Ik stond gewoon stil en verloor daarmee kostbare meters".

Plaatwerkcontact
Zentveldt en Gesman hadden het nodige plaatwerkcontact, waarbij Zentveldt voor zijn eerste actie zelfs een officiele waarschuwing kreeg. Maar ook Gesman deed alles wat in zijn vermogen lag om Van der Sloot aan de leiding wat ruimte te geven. Dat lukte niet en zo kreeg de leidende dame in de jonge Alkmaarder een schaduw op de hele baan. Maar wat hij ook probeerde, het lukte Boy niet om er langs te komen. Op zich een prachtig gezicht die twee Alfa's strijdend om iedere meter van het circuit. Winst dus voor Sandra van der Sloot, die voor het kampioenschap goede zaken deed. Mede door de snelste raceronde (ooit) op haar naam te schrijven.

Grindbak
Zentveldt eindigde als tweede en Gesman werd derde. Gesman, die in Melvin de Groot een volgende aanvaller vond. Samen reden zij bijna een ronde deur aan deur met als inzet de derde plek. Voor De Groot ging het daarbij na het Scheivlak echter mis. In een keer verloor hij enorm veel snelheid en moest de derde plaats laten voor wat hij was. Hij werd vierde. Voor Michel Schaap, Peter Gerhards en Thomas Bangma.
Een groepje waar ook sprake was van enorm veel strijd, maar waarin Rory Bertram in de slotronden ontbrak. Hij werd, naar eigen zeggen door Thomas Bangma, in het Scheivlak richting grindbak gelanceerd en brak daarbij een nieuw record. Nooit eerder was iemand zo hoog in die grindbak terecht gekomen. Maar voor Bertram was het wel balen, want op die manier vergaar je nu eenmaal geen punten.

Als gastrijder verscheen deze keer Formule 1 presentator Olav Mol aan de start en werd keurig veertiende. De tweede gastrijder was de scheidende KNAF voorzitter Fred van Putten. Die zijn race met een achttiende plaats afsloot. Jacco Valentijn won deze keer de Olympische klasse voor Dion Beekman en Akbar Wagner.

Uitslag derde Pearle Alfa 156 Challenge - 4 juni 2001 Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort:
1. Sandra van der Sloot 24.37.209, gem. 125.751 km per uur
2. Boy Zentveldt op 0.317 sec;
3. Berend Gesman op 9.839 sec;
4. Melvin de Groot op 12.293;
5. Michel Schaap op 13.978 sec;
6. Peter Gerhards op 14.548 sec;
7. Thomas Bangma op 15.175 sec;
8. Cees Doorakkers op 15.922 sec;
9. Roger Ciapponi op 16.807 sec;
10. Jacco Valentijn op 17.534 sec

Snelste ronde: Sandra van der Sloot 2.01. 015, gem. 127.918 km per uur.

Uitslag Olympische klasse:
1. Jacco Valentijn;
2. Dion Beekman;
3. Akbar Wagner;
4. Rene van der Putten;
5. Michel Gort;
6. Henk de Boer;
7. Willy Welles;
8. Tim de Leeuw;
9. Piet Dobbe;
10. Wilbert van der Burg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet