Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Akzo Nobel hofleverancier McLaren

Tevens werd vandaag bij de McLaren presentatie bekendgemaakt dat Akzo Nobel, waar de Sikkens verfproducten vervaardigd worden, als officieel leverancier van McLaren Mercedes zal fungeren. Het bedrijf heeft een “high-performance” verfsysteem ontwikkeld dat door Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen gebruikt zal worden.


onthulling_1


Tijdens de presentatie vandaag was de nieuwe Vodafone McLaren Mercedes MP4-24 uitgerust met een geperfectioneerd “state of the art” systeem van Sikkens producten dat op maat gemaakt is door Akzo Nobel “ Car Refinishes” om aan de unieke eisen van het Grand Prix racen te voldoen.

Ron Dennis: “Wij zijn ontzettend blij dat wij zo’n gerenommeerd bedrijf als AkzoNobel in onze “world class” portfolio mogen verwelkomen. Wij zijn ervan op de hoogte dat Formule 1 als sport een hoge visuele impact heeft en globaal miljoenen kijkers trekt. Sinds 2006 hebben wij ons onderscheiden met de unieke chrome racekleuren, waarmee we veertien GP-zeges behaalden. Wij hopen op een langdurige relatie met Akzo Nobel.”

Hans Wijers: “Onze coatings zijn er op gericht om onze partners van technisch op maat gemaakt werk te voorzien. Deze zakenrelatie tussen twee bedrijven van wereldformaat is een perfect voorbeeld van toewijding en innovatie. Ik ben ervan overtuigd dat wij deel uit maken van een winnend team.”

Er moesten aan nogal wat voorwaarden voldaan worden voordat de samenwerking werd goedgekeurd, maar Akzo Nobel slaagde met glans. Een winnende combinatie van VOC (Vluchtige Organische Compounds) meegaande systemen en gespecialiseerde producten zorgen voor een optimale verschijning van de belangrijke opvallende kleur van de MP4-24.

Sikkens heeft er ook voor gezorgd dat het aanbrengen van de kleuren aan de bodyparts sneller kan geschieden. In principe is de tijd gehalveerd.

Martin Whitmarsh: “De samenwerking met Akzo Nobel stelt ons in staat milieuvriendelijkere producten te gebruiken. Wij hebben al belangrijke resultaten gehaald met het drogen van het “bodywork” om dit qua tijd te halveren. Ook in de toekomst zullen wij uitgebreid met Akzo Nobel samenwerken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet