Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ron Dennis draagt functie op de circuits over aan Martin Whitmarsh

Teambaas Ron Dennis draagt komend seizoen zijn functie over aan Martin Whitmarsh, die bij McLaren al jarenlang als persoonlijke rechterhand van hem fungeerde.

Tekst Willem J. Staat
Foto: McLaren

ron_dennis_1
Ron Dennis draagt zijn functie over aan Martin Whitmarsh

Martin Whitmarsh op de circuits opvolger van Ron Dennis
McLaren Teambaas Ron Dennis maakte in een verklaring duidelijk dat hij zeker geen stapje terug doet, maar van plan is om nog harder te gaan werken om de McLaren Group uit te breiden. De McLaren Group omvat McLaren Automotive, McLaren Electronic Systems, McLaren Applied Technologies, McLaren Marketing, McLaren Inc, Absolute Taste en McLaren Racing. “Om die reden heb ik besloten om de rol van teambaas van het Vodafone McLaren Mercedes team aan Martin over te dragen” aldus Dennis.

Volgens Dennis zal er weinig veranderen omdat Whitmarsh in zijn hoedanigheid als “Chief Operating Officer” van de McLaren Group toch al samen met hem de beslissingen neemt. Dennis zal bij een groot aantal Grand Prix wedstrijden aanwezig zijn en is volgens zijn eigen woorden nog steeds een “die-hard enthousiast” “De autosport zit in mijn bloed en niets kan de passie voor de sport en het bedrijf vervangen.”

Martin Whitmarsh: “De afgelopen weken hebben Ron en ik uitgebreide gesprekken gevoerd, maar het kwam er op neer dat hij bij zijn standpunt bleef. Ron heeft een enorme knowhow van de sport en ik ben mij ook volledig bewust van de enorme verantwoordelijkheid als teambaas. Het is een opwindende uitdaging. Ondanks de bekendmaking van vandaag hoop ik dat wij nauw blijven samenwerken.”

Norbert Haug: “Ron heeft in de afgelopen vijftien jaar een enorme bijdrage geleverd aan de samenwerking met Mercedes. Namens Mercedes Benz wil ik Ron voor het succes bedanken dat wij de afgelopen jaren hebben mogen beleven en hopelijk ook in de toekomst. Het betekent niet dat wij “goodbye” tegen Ron zeggen, maar wij ondersteunen zijn beslissing zodat hij zich volledig op de McLaren Group kan richten. Voor Martin betekent dit een welverdiende promotie. Martin en ik hebben de afgelopen vijftien jaar op een vertrouwelijke en coöperatieve manier samengewerkt. Ook in de toekomst zal dit niet veranderen."

presentatie
De McLaren-presentatie hedenochtend.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet