Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule1: McLaren presenteert MP4-24

mp4-24_profile_view

McLaren heeft vanochtend in het McLaren Technologie Centre de nieuwe McLaren MP4-24 gepresenteerd. Opvallende kenmerken zijn een gereviseerd bodywork, voor- en achtervleugels en het KERS-systeem. In verband met de veranderende reglementen startte de ontwikkeling van de McLaren MP4-24 al september 2007. Op dit moment zijn er al twee chassis' klaar en maandag wordt gestart met het testwerk op het Autodromo di Algarve in Portugal. Testcoureur Pedro de La Rosa zal de eerste twee dagen in actie komen terwijl Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen aanstaande woensdag en donderdag het stuur zullen overnemen.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Mercedes Benz


mp4-24_overhead_viewLewis Hamilton: “De komst van een nieuwe auto is voor elke coureur een bijzonder moment en de onthulling van de MP4-24 was een bijzonder moment voor mij omdat de auto het startnummer 1 van de wereldkampioen draagt. Ik denk dat met de nieuwe reglementen het wereldkampioenschap volledig open is en dat de fans hoge verwachtingen mogen koesteren. Persoonlijk hoop ik op weer een succesvol seizoen en dat ik wederom de kans heb om tot de laatste race voor de titel te gaan. Maar eigenlijk heb ik hem liever eerder.”

Heikki Kovalainen: “Ik ben in de gelukkige positie geweest dat ik in de loop van het jaar achter de schermen heb mogen kijken hoe de auto zijn vorm aannam en ik ben er verbaasd over hoe hard iedereen in Woking, Brixworth en Stuttgart gewerkt heeft. Gedurende de winter heb ik de tijd gehad om mij met de ingenieurs op het komende seizoen voor te bereiden zodat wij sterk uit de hoek kunnen komen. Met zoveel nieuwe regels zal het noodzakelijk zijn om je snel aan te passen. Ik voel me beter voorbereid dan ooit te voren.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet