Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Zege voor H&P Racing tijdens 4 Stunden von Hockenheim


wek-4st_hockenheim-re-schotanus1

Start
Bij de start van de race kwam Frits Hessing slecht van zijn plek, waardoor hij veel posities verloor. Hij revancheerde zich naderhand en liet zien dat de DNRT V8 Silhouette ook een rappe bolide in vochtige omstandigheden is. Binnen twee ronden wist hij zich terug te vechten naar een tweede positie om vervolgens ook leider Jan de Wit te verschalken.

wek_hockenheim_veld_2

Pech
Minder goed verliep het voor de Ronald van der Laar en Melvin de Groot die al in de beginfase definitief op moesten geven in de pits. Winterkampioen Michael Bleekemolen, uitkomend voor het team van Sotrax Albert Motorsport, keerde huiswaarts zonder geracet te hebben met de fraaie Porsche GT2 Modified. Na een uur racen was het namelijk teamgenoot Jürgen Albert die met een Renault Clio in contact kwam en vervolgens met hoge snelheid van de baan ging, waarbij de auto onherstelbaar beschadigd raakte.

Parkeren
Ook de fraaie BMW E90 van Sybren van der Goot en André de Vries kon een mooi begin van de race niet verzilveren, nadat de auto met technische problemen langs het circuit stil viel. Ook andere teams werden getroffen door pech. Na 58 ronden was het race avontuur over voor De Wit en Euser met de Marcos. Motorproblemen zorgden voor definitieve opgave. Hierdoor leek de DNRT V8 equipe zeker van de overwinning, maar ook zij werden met nog drie kwartier te gaan getroffen door motorproblemen, waardoor Hessing de witte bolide in het Motodrom van Hockenheim moest parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet