Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Nieuwe raceklasse wordt toch Nederlands kampioenschap

presentatie_gt4_cpz_3

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt het Dutch GT4 Championship toch een officieel Nederlands kampioenschap, verreden onder de vlag van de KNAF. In eerste instantie zou het Dutch GT4 niet als NK verreden worden, om zo de wedstrijdleider immuniteit te geven. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat het onmogelijk is om de algemene wetten van de autosport te negeren, waardoor het in beroep gaan tegen een beslissing van de wedstrijdleider mogelijk blijft. Bijkomend voordeel is dat het Dutch GT4 daardoor toch als Nederlands kampioenschap verreden wordt.

Tekst: PR
Foto: Willem J. Straat

Het ‘Zero Tolerance’-beleid zal gehandhaafd blijven, al zij het in andere vorm. Ondanks dat men nog steeds in beroep kan gaan tegen beslissingen van de wedstrijdleiding, behoudt de organisatie zich het recht om deelnemers die zich op de baan misdragen hebben, het daaropvolgende weekend niet uit te nodigen. “De beslissing om rijders thuis te laten zal door een onafhankelijke commissie genomen worden”, vertelt Ron Boon, Competition Manager van Circuit Park Zandvoort. “Deze GT4-commissie zal bestaan uit een aantal mensen met voldoende autosportervaring, die uiteraard niet gelieerd zijn aan raceteams of rijders. We willen op deze manier de sportiviteit in het Dutch GT4 waarborgen.”

Elke wagen een camera on board
Om eventuele incidenten goed in beeld te brengen, zal iedere auto in het Dutch GT4 verplicht uitgerust zijn met een standaard on board-camera. Zo kunnen de wedstrijdleiding en de GT4-commissie in het geval van een incident een welafgewogen beslissing maken. Tevens zullen de beelden van de on board-camera’s gebruikt kunnen worden voor de tv-uitzendingen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet