Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Eindelijk Pim van Riet (lang)


480_berg_training_400

Drie op een rij
Robert van den Berg reed voor de derde keer op rij de snelste trainingstijd. De ogen waren echter vooral gericht op Pim van Riet en Paul Vahstal, de beide titelkandidaten. Pim liet de derde tijd noteren, op de voet gevolgd door Paul die de vijfde tijd reed. Sandra van der Sloot, die nog een theoretische kans op de titel had, hoefde alleen Robert van den Berg voor zich te dulden. Met andere woorden: de top drie in het klassement deed wat er van hen verwacht mocht worden. Addie van de Ven, vierde in de tussenstand, viel tegen met de twaalfde tijd.
Opmerkelijk: tussen de nummer drie Pim van Riet en de nummer negentien Peter Bergervoet zat slechts een seconde.

480_clio-start1

Kansloos
Melvin de Groot kwalificeerde zich als achtste en mocht dus in de eerste race vanaf poleposition vertrekken. Melvin was bij voorbaat kansloos voor een ereplaats. Na de races op het circuit van Zolder kreeg hij een tijdstraf van 90 seconden voor de volgende race opgelegd. Omdat hij er tijdens de Wijzonol Trophy niet bij was, onderging hij zijn straf tijdens de Finaleraces.
Desondanks nam Melvin bij de start de koppositie in, gevolgd door Sheila Verschuur. Dit duo zag al snel kans om een klein gaatje te slaan met de rest van het veld. Daaraan kwam een einde toen Sheila in de achtste ronde de pits opzocht voor haar verplichte stop.

480_peleton_4082

Achter Michael Bleekemolen, Robert van den Berg en Marcel Duits reed ‘het peloton’ met in de gelederen onder meer de beide titelkandidaten Pim van Riet en Paul Vahstal.
Addie van de Ven maakte ook deel uit van deze grote groep rijders. Hij was in de vijfde ronde de eerste en enige uitvaller. “Ik werd in de Tarzanbocht op mijn achterwiel geraakt. Dat betekende het einde van mijn race”, vertelde hij.

Mooie zege Van den Berg
Nadat alle rijders hun verplichte pitstop hadden gemaakt, had Robert van den Berg de leiding in handen. Melvin de Groot en de beide Landmacht-dames, met Sheila voor Sandra, volgden op enige afstand.
Van den Berg reed onbedreigd naar de zege, zijn tweede van het seizoen. Sheila en Sandra zorgden voor vreugde in de Landmachtkringen door beiden op het podium te eindigen. In hun duel met de uiteindelijk als 23ste geklasseerde Melvin de Groot zagen ze Michael Bleekemolen aansluiten. De routinier moest, vlak achter de dames, genoegen nemen met de vierde plek.

480_scheivlak_056

Aanvankelijk zag het er vrij goed uit voor Pim van Riet. Hij reed na de pitstops op de tiende plek in een grote groep, waarin Paul Vahstal drie plaatsen voor hem reed. Een ronde of zes voor het einde van de 45 minuten durende race werd bekendgemaakt dat Van Riet tien seconden tijdstraf kreeg vanwege een iets te korte pitstop. Pim werd, na bijtelling van zijn straf, uiteindelijk als veertiende geklasseerd. Met zijn zesde plaats bracht Paul Vahstal zijn achterstand terug tot tien punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet