Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Arcobaleno

Ron van Toren overtuigd in Formule Arcobaleno

arcobaleno 8

Al tijdens de tijdtraining van de Formule Arcobaleno op het Drentse TT-circuit van Assen liet Ron van Toren zien dat hij, en niemand anders, de grote favoriet voor de zege was. In die officiele training reed Ron met een tijd van 1:31.554 bijna twee seconden sneller dan tweede man Martijn Zwart.
 

Tekst: Rob Blom
Foto's: Gerrie Hoekstra

arcobaleno 10

arcobaleno 13

De race verliep voor de ex-karter al niet veel anders. Na vier ronden achter Martijn Zwart, die de beste start had, vond Van Toren het welletjes en nam de kop over. Ron behield de leiding en wist zelfs negen seconden weg te rijden van zijn naaste belager.
Met dit resultaat wist Van Toren zijn grootste concurrent, Martijn Zwart, tot op 20 punten te naderen.
  arcobaleno 9

Pech
Net als in de vorige race, moest Dennis van Putten wederom de race vroegtijdig verlaten. Dit keer zorgde een opgeblazen motor voor het uitvallen van de coureur. Al tijdens de training kreeg Van Putten te kampen met problemen. Ondanks alles wist Dennis zich toch nog als vijfde te kwalificeren. 'De start verliep perfect en al in de eerste bocht lag ik op een vierde plaats. Helaas gaf de motor, twee ronden voor het vallen van de finishvlag, de geest. Als dit niet gebeurd was, had ik zeker kans gemaakt op een podiumplaats', aldus Van Putten.
  arcobaleno 12

Geruchtenstroom
Al is de Formule Arcobaleno niet de hoogste klasse in de autorensport, ook hier doen geruchten flink de ronde. De snelle tijden van Ron van Toren leidden ertoe dat de TC zijn bedenkingen had over de legaliteit van diens bolide. Twee seconden sneller dan de rest van het veld kon niet mogelijk zijn volgens de technische commissie van de NAV. In principe zouden na de race de motoren uit elkaar gehaald moeten worden, maar omdat er na de race een meningsverschil ontstond omtrent de vering van diverse auto's, werd besloten de motoren allemaal te verzegelen en deze pas te openen na afloop van het seizoen.
  arcobaleno 14

Uitslag
1. Ron van Toren
2. Martijn Zwart
3. Robert van de Berg
4. Virgil Mirer
5. Jimmy van der Ende
6. Hugo Charles
7. Vincent Broertjes
8. John Wilbrink
9. Pieter Penning
10. Michael Mason
11. Bertil Hoffman
12. Rene Kroon

Stand
1. Martijn Zwart 57
2. Ron van Toren 37
3. Robert van de Berg 30
4. Pieter Penning 29
5. Sebastiaan Bleekemolen 21
6. Dennis van Putten 21
7. Hugo Charles 20
8. Peter Andriessen 18
9. Peter Rijnders 17
10. Jimmy vd Ende 15
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet