Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Beneluxkampioenschap Formule Ford Zetec: Strijd nog helemaal open

De voorlaatste ronde meetellend voor het Beneluxkampioenschap Formule Ford Zetec werd op 5 september verreden op het circuit van Zolder. Jeroen Bleekemolen (Klasse A) en Isaäc van der Slik (Klasse B) gaan de laatste race als klassementsaanvoerders in.

Feest bij Van der Slik
Isaäc van der Slik begon de race als tweede in de tussenstand, maar na de race had hij de leiding in het klassement overgenomen van de Belg Andrévan Hoof. Van der Slik begon de race vanaf de pole position in de Klasse B en leidde van start tot finish. Isaäc, die zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde, was extra blij toen hij zag dat zijn grote concurrent in de strijd om de titel André van Hoof niet verder dan de vierde plaats was gekomen. Van der Slik start daardoor de laatste race van het seizoen op 4 oktober op het Circuit Park Zandvoort met een voorsprong van zeven punten op Van Hoof.

De race in het voorprogramma van de traditionele '24 uren van Zolder' eindigde in een zege voor de Belg Nicolas Stelandre, die het binnen een halve seconde over de finish racende drietal John Svensson, Jeroen Bleekemolen en Vincent van der Valk voorbleef. Stelandre pakte hiermee kostbare punten voor het kampioenschap; hij bracht zijn achterstand op klassementsaanvoerder Jeroen Bleekemolen terug van twaalf naar vijf punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet