Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Van Kalmthout doen prima zaken


stor1

Stor is zo gezien
Bij de BRL Lights pakt Marijn van Kalmthout bij de start de leiding van Theo Stor. Stor weet wel aan te sluiten als tweede, maar bij de tweede omloop elimineert de Zandvoorter zichzelf met een do-or-die-actie in de Tarzanbocht. Stor remt extreem laat, te laat, en schiet rechtdoor diep de grindbak in. Hij komt er nog wel uit, maar Van Kalmthout heeft nu te kampen met ervaren outsider Peter Furth. Formule Ford-kampioen Simon Knap volgt prima als derde, voor de hevig vechtende René Zwikker die titelkandidaat Niels Hartvelt met hand en tand van zich afhoudt. Even daarachter wordt ook flink gevochten, maar dit met een slechtere afloop, Tom Koop en Dick van der Donk duiken samen bij de Tarzanbocht de grindbak in en kunnen gebroederlijk terug naar de pits gaan wandelen.

Van Es corrigeert
Sandor van Es heeft na zijn onfortuinlijke eerste ronde het goede gevoel weer gevonden en de Collérijder rukt weer op naar voren. Henry Zumbrink verdedigt flink, maar is niet opgewassen tegen de ervaring van Van Es, die nu voor de onmogelijke opgave staat om het gat van zeven seconden naar Donny Crevels dicht te rijden. Crevels heeft twee seconden achterstand op Van der Pol, die op Donald Molenaar vier seconden moet toegeven.

Chaos achter Furthtreintje
In de Formule 1 hebben we de Trullitrain, in de BRL Light vandaag het Peter Furthtreintje. Furth kan, waarschijnlijk op oude banden, het tempo niet meer bijhouden en krijgt een treintje Light-rijders achter zich aan. Simon Knap is al voorbij, maar René Zwikker, Niels Hartvelt, Eric van den Munckhof en André van den Broek zitten op Furths achterbumper. Zwikker en Hartvelt hebben ooit Hakkinen en Schumacher op Spa gezien en willen nu ook tegelijk aan twee kanten Furth voorbij. De twee gaan van de racelijn af, komen Furth wel voorbij, maar komen daar weer bij elkaar uit. De twee raken elkaar en verlizen allebei de controle over de auto. Zwikker schiet linksaf de grindbak in, Hartvelt vliegt rechtsaf in de auto van Van den Munckhof en alle drie vinden hun Waterloo. Het Furthtreintje is zo weer plotsklaps verdwenen en Furth hoeft alleen Van der Broek nog achter zich te houden voor het podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet