Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge biedt spektakel bij A1GP op Zandvoort


dsc_voorafa1gp_7

Van der Voort en Claassen voelen hete adem van Lotussen in hun nek
Het duo John van der Voort en Peter Claassen is dit jaar het ‘team to beat’ in de Sport I-divisie. De door Claassen zelf geprepareerde BMW 1-serie gaat het hele jaar al als de brandweer en is voor de concurrentie moeilijk bij te houden. Die concurrentie bestaat vooral uit Lotussen, want de nummers twee, drie en vier in het kampioenschap rijden allen in een snelle Lotus Exige. Van dit drietal gaat op dit moment de Belg Luc de Cock vooraan in de strijd. De Belg, die in de jaren ’70 nog Formule Vee reed met Arie Luyendijk, debuteert dit seizoen in de DSC met zijn Lotus maar liet al snel zien het racen nog niet verleerd te zijn. Vooral in de regen is de Cock zeer snel en als het aan hem ligt mag die regen komend weekend dan ook met bakken uit de hemel vallen.

Mini’s keren terug in Sport II-divisie
In de Sport II-divisie, dit seizoen nieuw binnen de Dutch Supercar Challenge, keren na een aantal races afwezigheid de Mini’s weer terug. Zij maken in deze divisie meteen kans op de overwinning, want de voornaamste concurrenten, de Clio’s van Spirit Racing, zijn dit weekend afwezig. Een unieke kans dus voor alle deelnemers in deze divisie om voor 70.000 toeschouwers de hoogste trede van het podium te beklimmen!

DSC rijdt vier races
De startvelden van de Dutch Supercar Challenge zijn door het grote aantal deelnemers opgesplitst. De Supersport II-, Sport I- en Sport II-divisie rijden hun races gezamenlijk op vrijdag en zondag, terwijl de GT- en Supersport I-divisie gezamenlijk op zaterdag en zondag een race rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet