Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Citroën Saxo Cup

Citroën Saxo CUP: Michel Schaap slaat zijn slag

27136_saxo2.tif

Michel Schaap is de grote winnaar van de vierde ronde van de Radio 538 Citroën Saxo CUP. De routinier won niet alleen de race op het TT Circuit Assen, zijn naaste belagers in het algemeen klassement gingen bovendien met tegenvallende resultaten naar huis.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra en Rob Knotter

27136_saxo3.tif

crash saxo kwalificatie


Tijdens de training hield iedereen op het TT Circuit Assen zijn/haar adem in op het moment dat Stefan van Bloemendaal hard van de baan vloog in de even bekende als beruchte Ramshoek. Stefans auto was na vijf koprollen volledig afgeschreven, de rijder mankeerde gelukkig nagenoeg niets. De rollbar van de Citroën Saxo kweet zich prima van zijn taak.

dillon koster grind zaterdag
Dillon Koster had zaterdag al een kortere weg gevonden.

Na twee keer Circuit Park Zandvoort en een race op Spa-Francorchamps, trok de Radio 538 Citroën Saxo CUP voor de vierde ronde van het kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Tijdens de training reed Bas Plugge verrassend de snelste tijd. "Dit is mijn eerste pole position in de Radio 538 Citroën Saxo CUP", aldus de ervaren coureur. "Tijdens de race hoop ik mijn tweede primeur te beleven. Ik heb namelijk nog nooit gewonnen in deze klasse!" Michel Schaap liet de tweede tijd noteren, de klassementsaanvoerder werd gevolgd door Erik Struijlaart en de sterk rijdende Ronald Morien. Jasper Izaks verraste met de zevende startplaats, titelkandidaat Walther Cleynhens kwam niet verder dan de vijftiende trainingstijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet