Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Citroën Saxo Cup

Citroën Saxo CUP: Beslissing valt in Monza

start

De strijd om de Radio 538 Citroën Saxo titel gaat dit jaar tussen Sandra van der Sloot en Jaap van Lagen. Laatstgenoemde won dit keer de race, maar kreeg na afloop te horen dat hij te vroeg gestart was. Gevolg: 10 seconden bij de tijd die hij realiseerde en terugzetting in het klassement. Maar ook Sandra van der Sloot kon het deze race niet helemaal waarmaken. Zij startte vanaf een 15e plaats. De redenen waren divers, maar lagen naar de stellige overtuiging van de Alphense zeker niet in de handblessure die zij in de afgelopen race opliep. Afstelling en banden waren de grootste oorzaak.

Tekst: Jakob Dekker
Foto's: Gerrie Hoekstra


Eerste Pole
Ondanks haar minder goede uitgangspositie wist Van der Sloot op te klimmen naar een zesde plaats, juist voor de‚ terug gezette - Van Lagen. De door Radio 538 gesponsorde coureur heeft overigens tegen de beslissing protest aangetekend. Als gevolg van deze ontwikkelingen verschenen er andere namen op de borden.

vuist peeters

Zo schreef Amber Peeters de pole position op haar naam. Voor haar zeker niet vreemd. "Als het regent kom ik het best uit de verf. Iedereen weet dat ik een relatief zware auto heb en een behoorlijke motor. Tijdens de regen komen er andere zaken dan vermogen kijken. Zelf heb ik altijd graag in de regen gereden. Dit keer heb ik aangetoond dat het dan ook lekker gaat. 

stoelman naar winst

Tweede op de startgrid stond Michel Stoelman, die duidelijk bezig is met een fantastische eindsprint binnen het kampioenschap. Niet alleen in de trainingen, maar zeker ook in de race deden van zich spreken en klasseerden zich als eerste en derde (na correctie in verband met Jaap Van Lagen-red.)

blijdschap peeters
Amber Peeters was erg blij met haar pole position, Erik Struijlaart weet daar alles van.

"Het werkt!"
Daan van Joolen nestelde zich op de tweede plaats van het podium. Hij laste daarmee een lang gekoesterde wens in. "Ik wilde gewoon eens op het podium staan en koos deze race er voor uit, om dat te doen. Het ging goed in de regen en ik heb een machtige race gehad. Af en toe wat meer mijn tanden laten zien en de auto laten staan, waar ik in het verleden misschien toch het voordeel aan een ander gaf. En je ziet: Het werkt!"

strijd drietal

Discussie
Nadat zij de koppositie aan anderen moest laten kwam Amber Peeters in een groepje terecht met Michel Schaap en Dillon Koster. Hier werd werkelijk om iedere positie gestreden. Dat merkte ook Sandra van der Sloot. Zij was inmiddels opgeklommen naar de zevende plek en reed aan de staart van die groep. "Ik had er graag voorbij gegaan, maar wist dat een inhaalpoging ook in de grintbak zou kunnen eindigen. Vandaar dat ik de aanval vandaag niet gekozen heb, maar simpel voor de punten ben gegaan", aldus de Alphense, die inmiddels wel de Playboy Ladies Cup voor zich opeiste.

crash kroes

Uitvallers
Tijdens de natte race vielen er ook de nodige uitvallers te noteren. Mark Kroes en Vanessa Huisman in de vierde ronde. De Belg Cleykens en Stefan van Bloemendaal in de zevende ronde.

teleurstelling debbie

En, Debbie Loogman! Zij manifesteerde zich aanvankelijk aan de kop van het veld en had een machtig racegevecht met Sandra van der Sloot. In de negende ronde eindigde die race in een van de grintbakken. Grootste pechvogel was Sandra Douma, zij viel al na drie bochten uit, nadat zij flink was geraakt door een andere deelnemer.

podium

Uitslag zevende race NK Radio 538 Citroën Saxo Cup
1. Stoelman (Aerdenhout), 12 rnd. in 27:02.398 (114.497 km/uur);
2. Van Joolen (Lisse), op 0.813;
3. Peeters (Amsterdam), op 4.560;
4. Schaap (Valkenburg), op 4.908;
5. Koster (Zandvoort), op 5.613;
6. Van der Sloot (Alphen a/d Rijn), op 5.988.

Stand Nederlands kampioenschap:
1. Van der Sloot 103;
2. Van Lagen 87;
3. Van der Scheer 75;
4. Plugge 69;
5. Koster 64;
6. Stoelman, Zentveldt en Schaap 62.

Stand Playboy Ladies Cup:
1. en kampioen Van der Sloot 58;
2. Loogman 46;
3. Peeters 40.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet