Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VEGE Sierra Cup

Peter Furth wint race VEGE Sierra Cup

sierragrand

Op 3 mei heeft Peter Furth op het Circuit Park Zandvoort de tweede race om het kampioenschap in de VEGE Sierra Cup op zijn naam geschreven.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra

In de tweede ronde reeds was er sprake van een Safety Car-situatie. Mike van den Raadt maakte een uitstapje in de Mitsubishibocht en moest de race al vroegtijdig staken. De Safety Car zorgde er in elk geval voor dat het al vroeg uiteengevallen veld weer wat dichter bij elkaar kwam.
Bert Schaap maakte een goede start. Hij vertrok vanaf een tegenvallende twaalfde plek en kwam na de eerste ronde al als zesde door, voorafgegaan door trainingssnelste Ronald Vossen, Leo Kemmer en het sterk rijdende drietal Hans Wellink, Dennis Simsek en Henk de Wit.

  sierragroep
Tijdstraf

In de vijfde ronde zat Schaap al in de kofferbak van de op de eerste plaats rijdende Ronald Vossen, die in de negende ronde een foutje maakte. Vossen verloor hiermee de koppositie en viel terug naar een vijfde plaats in het 21 deelnemers tellende startveld. De regerend kampioen eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Bert Schaap kwam met een hortende en stotende motor als eerste over de finish, maar hij werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tijdstraf van tien seconden. Hierdoor ging de zege naar Peter Furth, gevolgd door Henk de Wit.

Stand VEGE Sierra Cup na vier races (onder voorbehoud)
1. Bert Schaap 75
2. Ronald Vossen 52
3. Cees van der Weiden 51
4. Henk de Wit 43
5. Jan de Wit 40
6. Peter Furth 35
7. René van Ling 35
8. Hans Wellink 30
9. Mike van den Raadt 29
10. Koen Schön 28
11. Perry de Bruijn 27
12. Jack Post 22
13. Ton de Jong 17
14. Ebele van der Ree 14
15. Leo Kemmer 11
16. Ap van Beek 5
17. Hans Huvers 5
18. Cees Langeveld 4
19. Dennis Simsek 4
20. Fred Pel 3
21. Bart Wolfswinkel 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet