Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Sebastian Vettel indrukwekkend naar eerste overwinning


Veilige stop Vettel
Nu komt de druk weer bij raceleider Vettel, want hij zal nu toch ook de keuze moeten maken om tijd te blijven verliezen of ook op intermediates te gaan rijden. Doordat iedereen stopt ligt Hamilton tweede op 35.2 seconden en dus kiest het team ervoor om intermediates te halen. Er is tijd genoeg, een veilige stop dus voor Vettel, helemaal als Hamilton dan ook nog gelijk volgt. Weinig vuil aan de lucht dus voor de raceleider.

De stand van zaken met iedereen op intermediates en nog veertien ronden te gaan is tien seconden voorsprong van Vettel op Kovalainen. Daar weer tien seconden rijdt Robert Kubica, op drie seconden gevolgd door een spannend strijdend groepje met Alonso, Heidfeld en Massa. Doordat deze drie rijders flink aan het knokken zijn rijdt de als de brandweer gaande Hamilton het gat snel dicht. Eenmaal aangesloten besluit hij echter voorzichtig te zijn en gewoon te volgen.

Räikkönen krijgt nog haast
Vanaf plaats twaalf ziet Kimi Räikkönen tien ronden voor het einde ineens het licht. Op de opdrogende baan is de Ferrari een stuk beter dan op nat asfalt en nu rijdt Räikkönen ineens ronderecords. Daarmee kan hij David Coulthard en Nelsionho Piquet gemakkelijk inhalen, maar op plaats negen is weinig eer te behalen, op vijftien seconden achterstand van Webber. Een paar ronderecords is alles wat Räikkönen rest en terwijl alleen Alonso al onder de 1:31 komt rijdt Räikkönen hoge 1:29’ers.

Mark Webber is inmiddels opgerukt naar de staart van Lewis Hamilton en de Red Bull-coureur schroomt niet om de aanval in te zetten. Webber doet een eerste poging in de eerste chicane en raakt daarbij zelfs Hamilton aan de zijkant, maar de Brit kan gewoon door op de zevende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet