Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Generale repetitie tijdens NK Rotax Max te Genk (lang)


junioren_1

Max Junioren
Kleine verschillen tijdens de qualifying in de klasse Max Junioren. Ferenc Kancsar perste er een 55.285 uit en mocht zodoende van P1 in heat 1 vertrekken. In zijn kielzog zaten Peter Hoevenaars en Rob Verkuylen.

Er waren maar liefst drie opwarmronden nodig om het sein groen te geven door de wedstrijdleiding. Tijdens de opwarmronden vloog de kettingbeschermer bij Danny Vroegindeweij eraf. Vroegindeweij reed echter nog een aantal ronden door maar koos
uiteindelijk eieren voor zijn geld en zocht dan ook het Parc-Ferme op en staakte vervolgens zijn wedstrijd.

Beter deed Erica van Zuylen het. Aangetikt door Kay van Kemenade, moest ook zij het Parc-Ferme opzoeken. Echter door een snelle actie van haar monteur kon zij wel haar wedstrijd vervolgen, uiteraard wel met de nodige achterstand, maar wel met de snelste ronde tijd! Heat 1 werd vervolgens gewonnen door de polesetter Kancsar, tweede werd Verkuylen. Axel van de Burgt reed een ijzersterke race en werd uiteindelijk derde.

Zondag is het uiteindelijk Peter Hoevenaars die als eerste over de streep komt als er één ronde gereden is in heat 2. Want na de start is het stuivertje wisselen om de koppositie. Kancsar rijdt dan derde want Van de Burgt weet een plaatsje op te schuiven. Ook Verkuylen en Ramon Rietveld zitten in dit groepje. Maar doordat Verkuylen een schuiver maakt en in het gras terecht komt moet hij enkele plaatsen toegeven. Verderop vormt zich een waar Kombi-Kart treintje. Aangevoerd door de nieuwe machinist van het team Kevin Gubbels neemt hij Kay van Kemenenade en Artem Markelov mee als passagiers.Waarschijnlijk door de ervarenheid neemt Kancsar toch weer de leiding van het veld en bouwt uiteindelijk een mooie voorsprong op. Hoevenaars wordt tweede gevolgd door Van der Burgt en van Kemenenade, die uiteindelijk Gubbels nog wist te passeren.

junioren_3

Al na twee ronden in de tweede heat weet Van de Burgt zich los te rijden van de groep. Hoevenaars en Markelov volgen. Later zal Markelov terugvallen en niet meer strijden om de punten. Robbert Haans rijdt een sterke race. Na vijf ronden ligt hij op P4. Maar ook Milan Dontje en Van Zuylen maken een sterke indruk. Van Zuylen moest vanaf P18 vertrekken en ligt opeens 4de, achter Dontje. Haans zakt terug naar P5. Van Zuylen vindt het echter niet voldoende en wilt meer. En jawel hoor. Een zeer sterke inhaal actie levert haar een derde plek op. Dontje volgt. Gubbels ligt nu vijfde en Haans is dan toch weer teruggevallen.Uiteindelijk weet Van de Burgt met overmacht te winnen, wordt Hoevenaars keurig tweede en legt jonge dame van Zuylen beslag op de derde plek.

Dagresultaat:
1) Axel van der Burgt
2) Ferenc Kancsar
3) Peter Hoevenaars
4) Kevin Gubbels
5) Rob Verkuylen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet