Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Peter Bergervoet ‘Olympisch kampioen’, nu Pim van Riet nog (lang)


r2_finish_4729
Pim van Riet schreef de tweede race op zijn naam en is hard op weg naar de titel


r1_trofee_4749
Een unieke Wijzonol-trofee, alleen de verfkwast ontbrak

Twee bekers

Pim van Riet kreeg na afloop niet alleen de beker behorende bij de zege, maar ook de speciale ‘Wijzonol Trophy’ voor de coureur die de beste prestatie in de beide races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup heeft geleverd. “Addie had een goede start”, vond de racewinnaar. “Ik heb een ronde afgewacht en heb toen toegeslagen. Gelukkig kwam er deze keer geen safety car in het veld, zoals in de eerste race.” Met nog twee races te gaan tijdens de Finaleraces (25-26 oktober op Circuit Park Zandvoort) is De Grote Vraag natuurlijk of Pim straks eindelijk, na die talloze tweede plaatsen, de felbegeerde titel gaat winnen. Gezien zijn staat van dienst zal niemand hem het kampioenschap misgunnen. In 2009 mag hij dan weer ‘gewoon’ tweede worden.

r2_addie_paul_81822

‘Superrace’

Paul Vahstal vond dat hij een ‘superrace’ had gereden. Hij mocht tevreden zijn met zijn podiumplaats, komende vanaf de zevende startplek. “Ik vertrok met wielspin”, aldus Paul. “Ik zat meteen na de start achter de beide Landmachtdames. Hen kon ik vervolgens passeren.” Samen met zijn teamgenoot liet Vahstal de droom van zijn hoofdsponsor uitkomen: twee keer twee Wijzonol-coureurs op het podium tijdens de Wijzonol Trophy.
Het team heeft nog een droom: de titel pakken. Zeventien punten lijkt veel, maar kijk niet verbaasd op als het Paul toch lukt. Als Pim van Riet in één van de twee races tijdens de Finaleraces niet scoort, is de titelstrijd weer helemaal open. Laten we hopen op een mooie strijd, bij voorkeur een rechtstreeks, fair duel tussen de beide titelkandidaten. Moge de beste winnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet